IFI logo
Se flere bilder
Lystig dør til jenterommet

Foto: Chera Westman/ifi.no Samarbeidspartnere

Lystig dør til jenterommet

Døren inn til toåringens rom var ruvende, brun og lite lystig. Med ved hjelp av litt hvit maling og et søtt fototapet fikk jenterommet enkelt en bedårende dør.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Huset var en gang blitt rullestoltilpasset, og det brede, mørke dørbladet dominerte helt det lille lyse rommet som nå var blitt jenterom.

Etter noen få timers lett jobbing med maling og tapetklister, fremstår den nå som mer passende en aktiv toåring. Å pusse opp døren er langt rimeligere og raskere enn å skifte den ut!

Dette ble gjort

1. Vask

En grundig vask fjerner år av støv, fettflekker og smuss fra den finerte dørflaten og hvitmalte karmen. Bruk et kraftig alkalisk rengjøringsmiddel, slik som kraftvask, grovrent eller salmiakkvann.

3. Forberedelser

Fjern dørvrideren og nøkkehullsbeslagene - de er enkle å skru på plass igjen, du sparer tid og får et penere resultat.

2. Puss

Ved å pusse lett over med fint slipepapir mattes en tidligere lakkert flate ned slik at malingen får god vedheft.  Slip i treverkets lengderetning og bruk et fint slipepapir med 180-korning. Fjern støvet med en mikrofiberklut.

3. Sparkle

Hakk, riper og sår i overflaten sparkles og pusses.

4. Mal

Mal dørblad og karm hvitt, bruk gjerne en luktfri vanntynnbar maling og skumplastrull egnet for fine flater. Mal hele dørbladet, også flaten som skal dekkes av fototapetet, ellers vil du risikere at den mørke fargen lyser igjennom. Mal minimum to strøk, til fargen dekker godt.

5. Tapetser

Hekt døren av hengslene og legg den ut på gulvet. Ved siden av ruller du ut fototapetet og smører baksiden godt inn med tapetklister. Plasser forsiktig fototapetet på dørbladet. Velg om du vil ha motivet på inn- eller utsiden. Her valgte beboerne å ha motivet inne i rommet, og få flaten ut mot gangen hvitmalt. Vær nøye med å få plassert tapetet tilnærmet på riktig sted og i vater. Her er dørbladet litt for langt og må kuttes i bunnen, og siden døren er ekstra bred plasseres tapetet sentrert. Bruk en tapetbørste eller myk tapetglatter i plast for å glatte ut og fjerne luftbobler bak tapetet. Stryk med jevne tak fra midten og ut mot kantene.

6. Voilà!

Hekt opp døren igjen, og skru dørvrideren tilbake. Nå er rommet plutselig blitt mer lekent og fristende for en toåring som elsker kosedyr. Etter hvert som hun blir større, kan fototapetet enkelt skiftes ut med motiver som bedre passer for alderen. Utbudet av motiver er stort og voksende!  

Mer informasjon

www.inspirasjon.as

www.casco.no

www.flugger.no

www.jordan.no

Dette ble brukt
  • Tapet: Little Friends - INSPIRASJON INTERIØR
  • Vask og lim: CASCO
  • Maling: Interiør Grunnmaling - FLÜGGER
  • Verktøy: JORDAN
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.