Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Lyst, lunt og hjemmekoselig

Gammel eikepanel, en vegg av rød teglstein og gammelmodige møbler gjorde ikke stuen til det koselige fristedet eierne ønsket. Men med hjelp av god hjelp fra interiørkonsulenten ble mørkt og dystert til lyst og lekkert.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lyst, lunt og hjemmekoselig

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lise hadde overtatt sitt barndomshjem som ble bygget en gang på 50-tallet. Boligen hadde stor affeksjonsverdi, men trengte allikevel oppgraderinger for å passe den travle hverdagen til en mor og to tenåringer. Ved hjelp av Allers, IFI og Møbelrådet, med interiørkonsulent Siv Munkeberg Brenne i spissen, ble rommet gjort om til et lyst og trivelig oppholdsrom.

Inn med hvitt

Det første som ble gjort var å male eikepanelet i en lys fargetone. Det ble brukt en vannbasert akrylmaling i fargen 1005-Y10R, for å gi maksimal romfølelse.

Deretter ble mursteinsveggen pusset glatt og malt hvit, og det åpne ildstedet ble erstattet med en stram, moderne peisinnsats. Opprinnelig hadde peisen hatt en stor nisje, men denne ble nå delt i to, slik at den ene delen kunne fungere som hylleelement.

Glattpussing av teglsteinsmur er en omfattende prosess, og skulle man gjøre feil er det vanskelig å rette opp. Det er derfor lurt å rådføre seg med fagfolk før man setter i gang med arbeidet.

Begynn med å vaske teglsteinen med salmiakkvann, for å fjerne støv og fett. Deretter skal teglen fuktes godt med rent vann, før man kaster på en grunning. Denne grunningen bør tørke til dagen etterpå. Veggen fuktes så igjen før pussen påføres. Puss kan trekkes på eller kastes på. La også dette tørke til neste dag.  Pussarbeidet avsluttes med finpuss. Veggen fuktes, og finpussen trekkes på. Deme flises slett og fin med en skumflis. Veggen bør så tørke i tre uker før maling påføres. Når tørketiden er over, kan tre strøk murmaling påføres veggen.

Nytt liv til gamle møbler

Stuen hadde noen store, tunge møbler som virket gammelmodige. Med disse ble det gjort kort prosess - og ble solgt i løpet av en ettermiddag på finn.no. Derimot ble både spise- og salongbord beholdt. Tanken var at en miks av gamle og nye møbler ville gi rommet en personlig touch. Ved hjelp av Liberon Bivoks fikk bordene en lekker og gylden glød, samtidig som de er godt beskyttet.  

Effektfulle tekstiler

Tekstiler er et viktig element i en slik fornyelse. Som gardiner ble det valgt en kombinasjon av lin og silke, som gir et raffinert inntrykk. Silkegardinene ble foret for å unngå at fiberen blir spist opp av solen. Tanken var at familien skulle ha ett sett gardiner som bare var til pynt, og ett sett de kunne trekke for om kvelden. Gardinene ble derfor hengt i to lag, og for ikke å stjele for mye lys fra lysåpningen i vinduet, ble stengene hengt et stykke ut på hver side. Dette ga maksimal utnyttelse av lysåpningen, samt at rommet virket større.

Puter i ulike størrelser sydd av linstoff og råsilke som matcher gardinene gjør rommet gjennomført og stilfullt.

Nye tepper hadde også en fin innvirkning på rommet. Under salongbordet ligger et stilig flosset gulvteppe i lys natur, mens et stort, brunt gulvteppe laget av remser i skinn ble en stilig effekt foran vinduet.

Mer informasjon

www.borge.no

www.beckers.no

www.alanor.no

www.toso-norge.no

 

Dette ble brukt

Grace dobbel gardinstang fra Toso

Innerputer fra Nordisk Fjer

Tomatrøde gardiner og puter i silke, Dina 69500, fra Borge

Uforede lingardiner i beige, Satilino 61564 fra Borge

Elegant Harmoni maling fra Beckers til muren

Elegant aqua vannbasert maling på akrylbasis i farge 1005-Y10R fra Beckers til vegger

Liberon bivoks og Liberon møbelrens fra Alanor

Windmere sofa, stol og pall i Manalapan Marlow fra Slettvoll

Skagen spisestuestoler med trukket sete fra Sandvik

Luxfloss natur gulvteppe i lin og ull str. 160x230 fra Gulvex

Shaggy brown gulvteppe av skinnremser str. 160x230 fra Gulvex

Storm Bilder fra Art Link

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]