Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Legg om vanene og bruk vannbaserte produkter

  •  
  •   Publisert:
 
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Hele 90 % av oss har sverget til tradisjonell oljemaling når vinduer og lister står for tur... Men nå vil EU det annerledes.

I stadig søken etter å bedre betingelsene både for natur og mennesker er malingsprodusentene pålagt å utvikle nye produkter. De gamle blir forbudt fra henholdsvis 2007 og 2010. Flere gode alternativer er allerede på vei ut i markedet.

En av de gode nyhetene er nettopp interiørmaling for vinduer og lister. Til slike malejobber har vi tidligere foretrukket oljebasert maling med sterk lukt som tørker langsomt. Det kan du slippe med den nye malingen Blankett V fra Nordsjø. Den lukter mindre og tørker atskillig raskere. I tillegg er den mer fargeekte. Det betyr at den lyse (hvite) malingen man ofte bruker på lister og vinduer ikke gulner. I tillegg dekker malingen bedre enn tidligere så du slipper å male mange strøk.

For å bli fornøyd med den nye malingen må du legge om arbeidsvanene litt. Fordi vannbasert maling tørker raskere er det lurt å være nøye med forarbeidet. Fjern støv og skitt i rommet, det er spesielt viktig når du skal male toppstrøket. Mal et begrenset område om gangen. For eksempel bare tre panelbord eller korte lengder av listen. Skal du male vinduer bør du starte med detaljene innerst mot glasset og arbeide utover. Etterstryk umiddelbart for å få pen finish og la malingen tørke mellom hvert strøk.

Blankett V er enkel å male med fordi den flyter ut til en jevn overflate og produsenten anbefaler den både til lister, dører, vinduer og veggpanel. Skal du imidlertid male møbler eller kjøkkeninnredning som blir utsatt for større slitasje anbefaler Nordsjø Ready V. Begge tilfredsstiller de nye miljøkravene. Det er utarbeidet brosjyremateriell som på en enkel måte forklarer hvordan du bør arbeide med den nye malingen for å få best mulig resultat.

Les også Venter slagsmål om festetomter

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: