Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Lanserer gulvbibel

Sentrale aktører i gulvbransjen har gått sammen for å lansere en egen «gulvbibel». Samtidig forplikter de seg også til egne etiske regler.

  • Gulvfakta.no er en ny samleportal for grunnleggende informasjon om gulv, utviklet av Forum for Gulvbransjen.

    Foto:

  • – Visjonen er å samle og utvikle gulvbransjen. Gulvfakta.no er et skritt i riktig retning, sier Per Olaf Øxseth, adm. dir. i Tarkett.

    Foto:

  • Kristian Owren, adm. dir. i IFI, mener Forum for Gulvbransjen og tilsvarende forum er svært gode høringsinstanser.

    Foto:

Annonse
Annonse

Aktører fra gulvbransjen var i forrige uke, torsdag 7. april, samlet til årsmøte i Forum for Gulvbransjen (FFG) på Soria Moria i Oslo. Der ble resultatet av flere års arbeid for et felles forum presentert. Nå lanseres Gulvfakta.no, en «bibel» for alle som jobber med gulv, enten i utførende, beskrivende eller selgende ledd.

Profesjonaliserer bransjen

– Visjonen er å samle og utvikle gulvbransjen. Gulvfakta.no er et skritt i riktig retning, sier Per Olaf Øxseth, adm. dir. i Tarkett.

– Visjonen er å samle og utvikle gulvbransjen. Gulvfakta.no er et skritt i riktig retning, sier Per Olaf Øxseth, adm. dir. i Tarkett.

FFG er en del av IFI, og består av gulvteknisk fagpersonell, som sammen har arbeidet for å få i land et felles forum for gulvbransjen. Det hele startet med et ønske om økt profesjonalisering.

– Vi hadde et ønske om å profesjonalisere bransjen, særlig på prosjektsiden, sier Per Olaf Øxseth, administrerende direktør i Tarkett.

Sammen med Tore Pedersen i Gerflor og Morten Århus i Forbo var han en av initiativtagerne som fikk i gang FFG.

– Visjonen er å samle og utvikle gulvbransjen. I tillegg til å etablere Gulvfakta.no, som er en felles informasjonsportal for bransjen, har vi med FFG fått et forum der vi kan utveksle erfaringer og møte konkurrenter på en ny måte, forteller Øxseth. Han tror at et bedre miljø mellom de ulike aktørene vil profesjonalisere gulvbransjen ytterligere.

Etiske regler

Et annet viktig steg i profesjonaliseringen av gulvbransjen, var for FFG å få i stand et sett med etiske regler, som alle medlemmer må skrive under på.

– Bransjen har noen ganger blitt oppfattet som litt røff og cowboy-aktig utad, spesielt på prosjektsiden. Vi ønsker ikke å ha det slik. Derfor har vi vært veldig opptatte av å få på plass noen grunnleggende etiske regler, som er felles for alle medlemmene i FFG, sier Øxseth.

De etiske reglene går særlig på forholdet mellom konkurrentene og forholdet til bransjen for øvrig.

– Reglene setter blant annet føringer for hvordan medlemmene ikke skal samarbeide med aktører som driver useriøst, som for eksempel de som driver med svart arbeid. Her ønsker vi å ta helt klare standpunkt. I tillegg handler det mye om hvordan man skal behandle sine konkurrenter med respekt, forteller han.

I tett samarbeid

Kristian Owren, adm. dir. i IFI, mener Forum for Gulvbransjen og tilsvarende forum er svært gode høringsinstanser.

Kristian Owren, adm. dir. i IFI, mener Forum for Gulvbransjen og tilsvarende forum er svært gode høringsinstanser.

Mange aktører har vært involvert i etableringen av FFG og utviklingen av Gulvfakta.no.

– Det er viktig med en nøytral aktør som pådriver. Vi har jobbet tett sammen med IFI, for å drive arbeidet fram, sier Øxseth.

IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør – står for den praktiske driften av FFG og Gulvfakta.no. Kristian Owren, administrerende direktør i IFI, mener samarbeidet er svært matnyttig.

– Gulvbransjen er en av 3 bransjer som er representert hos IFI. Vi arbeider med overflatene, hvor gulv står for en betydelig del av vår medlemsmasse. Vi har også andre forum, som Forum for tapet, Forum for maling og Trendforum. Alle disse arbeider strukturert og består av representanter for bransjen. Forumene danner grunnlag for IFIs aktiviteter, og er en god høringsinstans. I tillegg arbeides det systematisk med innhold som blant annet brukes i kunnskapsdatabaser, slik som Gulvfakta.no. Vi er også i ferd med å etablere tilsvarende nettsteder for tapet og maling, sier Owren.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Gulvfakta

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]