Kategorier

Meny

Konto

Kunst mot tagging

På byggeplassgjerdet rundt Bergen Universitetsmuseum har Statsbygg tatt nye metoder i bruk i håp om å forhindre tagging.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kunst mot tagging

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gatekunstnere er invitert til å dekorere byggeplassgjerdet rundt Universitetsmuseumet i Bergen.

- Tagging er et problem på mange av byggeplassene våre, både på brakker og gjerder. Det er kostbart å male over taggingen til stadighet, så nå ville vi prøve noe nytt, sier prosjektleder Arne Blix i Statsbygg.

Håper på mindre tagging

I forbindelse med 17.mai-feiringen var det et ønske om at byggegjerdet ved Muséplassen i Bergen sentrum skulle se fint ut. Dermed ble flere personer i gatekunstmiljøet i Bergen utfordret. Først ut var Argus som har laget en ti meter lang versjon av Venus' fødsel.

- Hvis dette blir vellykket, det vil si får stå i fred uten å bli tagget over, vil vi fortsette på resten av veggen. Dette er ikke en stor utgift for oss, og forhåpentlig sparer vi penger ved å slippe å male over tagging. sier Blix.

Utfordrer gatekunstmiljøet

Flere andre gatekunstnere er allerede utfordret til resten av den cirka 100 meter lange veggen. Gatekunstprosjektet er et samarbeid mellom Statsbygg og kommunikasjonsavdelingen på Universitetet i Bergen.

Mer informasjon:

www.statsbygg.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]