Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Kunst mot tagging

  •  
  •   Publisert:
Først ut var Argus som har laget en ti meter lang versjon av Venus' fødsel.  
På byggeplassgjerdet rundt Bergen Universitetsmuseum har Statsbygg tatt nye metoder i bruk i håp om å forhindre tagging.

Gatekunstnere er invitert til å dekorere byggeplassgjerdet rundt Universitetsmuseumet i Bergen.

- Tagging er et problem på mange av byggeplassene våre, både på brakker og gjerder. Det er kostbart å male over taggingen til stadighet, så nå ville vi prøve noe nytt, sier prosjektleder Arne Blix i Statsbygg.

Håper på mindre tagging

I forbindelse med 17.mai-feiringen var det et ønske om at byggegjerdet ved Muséplassen i Bergen sentrum skulle se fint ut. Dermed ble flere personer i gatekunstmiljøet i Bergen utfordret. Først ut var Argus som har laget en ti meter lang versjon av Venus' fødsel.

- Hvis dette blir vellykket, det vil si får stå i fred uten å bli tagget over, vil vi fortsette på resten av veggen. Dette er ikke en stor utgift for oss, og forhåpentlig sparer vi penger ved å slippe å male over tagging. sier Blix.

Utfordrer gatekunstmiljøet

Flere andre gatekunstnere er allerede utfordret til resten av den cirka 100 meter lange veggen. Gatekunstprosjektet er et samarbeid mellom Statsbygg og kommunikasjonsavdelingen på Universitetet i Bergen.

Mer informasjon

www.statsbygg.no

Les også Amputert bro blir kunst

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: