Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Amputert bro blir kunst

  Bilder av: Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo
Prosjektets formål er å skape en alternativ, urban plass og på denne måten knytte Ekeberg og Gamlebyen i Oslo til den nye bydelen, Sørenga.

Tjue studenter ved masterkurset "Kreativitet og Knapphet" ved Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo har stått for et midlertidig prosjekt på den avkappede motorveibrua på Sørenga i Bjørvika. Prosjektet består av en plattform i tre, knyttet til rekkverket på broa med opplyste tau. Selve betongoverflaten på broa er malt i sterke farger med flere sjatteringer. Oppdragsgiver for prosjektet er Norsk design- og arkitektursenter (tidl. Norsk Form), sammen med Bymiljøetaten. Verket vil være å beskue til slutten av oktober i år. 

Avhengig av malingssponsor

Arkitektstudentene har virkelig fått opp øynene for fargenes betydning for å friske oppbybildet. En stor del av dette prosjektet består nemlig av malte overflater. Studentene var altså avhengig av velvillig assistanse fra malingsbransjen for å kunne gjennomføre sine idéer. Nordsjö responderte umiddelbart på henvendelsen og har levert flere hundre liter maling for at prosjektet skulle kunne realiseres. 

- Vi har en misjon om å bringe farger inn i folks tilværelse; i tillegg til at vi i henhold til vår filosofi om sustainability, har et sterkt sosialt engasjement for folk og samfunn over hele verden. Dette prosjektet, på Sørenga, er helt i tråd med vår filosofi; nemlig det og forskjønne tilværelsen med farger og arkitektur. Dessuten, er det våre fremtidige arkitekter og designeres engasjement vi ser her. Det er de som skal forskjønne vår tilværelse med form og farger i fremtiden. Derfor synes vi at det var en glede å kunne sponse dette prosjektet med farge og maling, forteller Mette Dahl, Marketing manager i AkzoNobel/Nordsjö. 

Det hele har blitt et stilisert landskap, der du kan gå i landskapet fra rundkjøringen ved Mosseveien 24 og ut på broen, hele tiden med utsikt til Barcode, Operaen, Middeladerparken og fjorden.

La broen leve

Åpningsarrangementet
Åpningsarrangementet

Under åpningsarrangementet var det invitert til rene folkefesten på den gamle motorveistumpen på Sørenga, med en liten konsert og offisielle seremonier. Broen ble revet i 2011 i forbindelse med Fjordbyutviklingen og har siden stått som en unyttig ruin i bybildet. DogA Norsk design- og arkitektursenter har samarbeidet med Bymiljøetaten for å bevare restene av denne broen som går over Middelalderparken, og utvikle den til hovedstadens første «høydepark». Målet er at broen også skal bli en sentral ferdselsåre for fotgjengere mellom Middelalderparken og Ekebergparken. Sørenga Bro er nå et åpent, temporært byrom – og med byens beste utsikt!

Mer informasjon

www.nordsjo.no

Les også Kunstner pluss industri ble maleri

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Offentlig miljø

Beckers annons

Nyeste artikler