IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Amputert bro blir kunst

Foto: Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo

Amputert bro blir kunst

Prosjektets formål er å skape en alternativ, urban plass og på denne måten knytte Ekeberg og Gamlebyen i Oslo til den nye bydelen, Sørenga.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tjue studenter ved masterkurset "Kreativitet og Knapphet" ved Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo har stått for et midlertidig prosjekt på den avkappede motorveibrua på Sørenga i Bjørvika. Prosjektet består av en plattform i tre, knyttet til rekkverket på broa med opplyste tau. Selve betongoverflaten på broa er malt i sterke farger med flere sjatteringer. Oppdragsgiver for prosjektet er Norsk design- og arkitektursenter (tidl. Norsk Form), sammen med Bymiljøetaten. Verket vil være å beskue til slutten av oktober i år. 

Avhengig av malingssponsor

Arkitektstudentene har virkelig fått opp øynene for fargenes betydning for å friske oppbybildet. En stor del av dette prosjektet består nemlig av malte overflater. Studentene var altså avhengig av velvillig assistanse fra malingsbransjen for å kunne gjennomføre sine idéer. Nordsjö responderte umiddelbart på henvendelsen og har levert flere hundre liter maling for at prosjektet skulle kunne realiseres. 

- Vi har en misjon om å bringe farger inn i folks tilværelse; i tillegg til at vi i henhold til vår filosofi om sustainability, har et sterkt sosialt engasjement for folk og samfunn over hele verden. Dette prosjektet, på Sørenga, er helt i tråd med vår filosofi; nemlig det og forskjønne tilværelsen med farger og arkitektur. Dessuten, er det våre fremtidige arkitekter og designeres engasjement vi ser her. Det er de som skal forskjønne vår tilværelse med form og farger i fremtiden. Derfor synes vi at det var en glede å kunne sponse dette prosjektet med farge og maling, forteller Mette Dahl, Marketing manager i AkzoNobel/Nordsjö. 

Det hele har blitt et stilisert landskap, der du kan gå i landskapet fra rundkjøringen ved Mosseveien 24 og ut på broen, hele tiden med utsikt til Barcode, Operaen, Middeladerparken og fjorden.

La broen leve

Under åpningsarrangementet var det invitert til rene folkefesten på den gamle motorveistumpen på Sørenga, med en liten konsert og offisielle seremonier. Broen ble revet i 2011 i forbindelse med Fjordbyutviklingen og har siden stått som en unyttig ruin i bybildet. DogA Norsk design- og arkitektursenter har samarbeidet med Bymiljøetaten for å bevare restene av denne broen som går over Middelalderparken, og utvikle den til hovedstadens første «høydepark». Målet er at broen også skal bli en sentral ferdselsåre for fotgjengere mellom Middelalderparken og Ekebergparken. Sørenga Bro er nå et åpent, temporært byrom – og med byens beste utsikt!

Se flere bilder
Åpningsarrangementet

Foto:

Åpningsarrangementet

Mer informasjon

www.nordsjo.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Bedre hverdag med farger
Offentlig bygg

I Høddvollbarnehagen i Ulsteinvik har de erfart at farger gjør noe med oss. Der har fargene bidratt til mer ro, kreativitet og fantasifull lek i hverdagen.

Bjørg Owren  | 
Gjør gulvet tryggere
Offentlig bygg

De fleste skader i befolkningen skyldes fall, både hjemme og på institusjoner. Forebygges glatte gulv, blir også risikoen for alvorlige skader redusert.

Chera Westman  | 
Trondheim – Byen med en fargerik natur
Offentlig bygg

Vi kommer sjøveien til Trondheim og skal se på byens farger. Men fra den kanten forskanser byen seg bak en borg av gråsvarte hus-kolosser og tonnevis av strekkmetall i trapper og gangbroer...

Bjørg Owren  | 
Nå blir kontorene hjemmekoselige
Få det gjort

Ordet hjemmekoselig har nærmest vært et fy-ord for profesjonelle innredere fram til nå. Men nå er tabustempelet borte, og hjemlig hygge er en voksende trend i kontormarkedet.

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.