Kategorier

Meny

Konto

Kjøkken i høyden

Etter en rekke visningsrunder fant de drømmeleiligheten, en lys og luftig loftsleilighet midt i sentrum. Kjøkkenet var eneste minus.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kjøkken i høyden

Foto: Jan Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leiligheten var ikke så stor, men åpen løsning mellom stue, kjøkken og hall ga god romfølelse. Dessuten var leiligheten lys, med god takhøyde og store vindusflater. Og prikken over i'en - en hyggelig takterrasse med utsikt over hele byen!

Elegant og praktisk

Alt fungerte perfekt bortsett fra kjøkkenet. Det var lite og mørkt og ikke særlig praktisk. Eierne ønsket et kjøkken som stod i stil til resten av leiligheten siden løsningen var åpen. I tillegg ville de gjerne ha et mer funksjonelt kjøkken med god arbeidsplass, siden de brukte mye tid på å lage mat.

Smarte grep til nytt kjøkken 

Interiørkonsulent Inger Ystgaard og snekker Robert Brovold fikk jobben med å oppgradere kjøkkenet. Dette gjorde de: 

. Alle fronter i den gamle kjøkkeninnredingen ble malt med eggehvit glans 40, og fikk påsatt nye beslag i børstet stål.

. Langs gulvsokkelen ble det montert skuffer, noe som ga en effektiv utnyttelse av plassen.

. Oppvaskmaskinens plassering, klemt inn mot veggen i høyre hjørne, var upraktisk. Derfor ble den nye modellen i børstet stål plassert midt på veggen med to underskap på hver side.

. Det hadde vært mulig å montere overskap mot spiseplassen, men det ville ødelagt leilighetens åpne løsning. To overskap med frostet glass ble heller montert på langveggen til høyre, og snekker Robert skar skapene i bakkant så de ikke tok for mye plass i rommet.

. Den gamle benkeplaten ble byttet ut med en sort plate i steinmønstret laminat. Den nye benkeplaten ble skreddersydd i u-form slik at den gikk hele veien bort til høyskapet, noe som ga mer arbeidsplass.

. Nye keramiske fliser mellom benk og vindu og på skråveggen mot høyskapet ga en fin materialeffekt. I tillegg er de lette å holde rene.

. Eierne savnet en avtrekksvifte, men den måtte ikke være for dominerende. Valget falt på denne modellen i børstet stål som ble montert på bjelken mot spisebordet.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]