IFI logo
Se flere bilder
Kino hjemme

Foto:

Kino hjemme

Møbelbransjen tilpasser seg mediehverdagen. Med mer avansert medieutstyr, et utall kanaler og økt TV-titting må møblene i stuene våre tilpasses mediebruken.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På få år har store fjernsyns apparater, flatskjermer og surround.lyd gjort hjemmet til en kino- ikke rart da at møblene følger etter og tilpasses fjernsynet. Fra før har vi et spesielt forhold til TV-stolen - nå kommer hjemmekinoen.  

Skandinavias største møbelkonsern er først ut. Med erfaring fra produksjon av møbelsuksessen Stressless vet Ekornes mye om vår mediebruk. Vi tilbringer i følge MMI gjennomsnittlig 2,5 timer foran TV-en hver dag. Det gjør TV-stolen til ett av hjemmets viktigste møbler. Når Radio og TV-bransjen arbeider for å utvikle bedre utstyr arbeider møbelbransjen med å utvikle bedre sitteredskaper og å planlegge bedre møblering for TV-kroken - som antakelig ikke bare er en krok lengre.

Hjemmekino i orderts riktige betydning har vi ikke sett mye til i norsk møblering - før i det siste.

Hos Ekornes sier Marketingdirektør Runar Haugen - Når stuen skal være et fleksibelt rom for avslapning, kaffegjester og i tillegg hjemmekino, så krever det at vi som lager møbler følger opp.  Hjemmekinoopplegget er basert på den velkjente Stressless-stolen og omskaper ved enkle tillegg stuen til en minikino.

Også andre møbelprodusenter har TV-apparatet som sentral i sine møbler. Tidens modulbaserte møbler vises gjerne i oppsett som har fjernsynsapparatet som sentral kjerne.

Hjemmekinoen kan være basert på flere stoler eller regulerbare sofaer, som Ekornes Stressless, på modulsofaer bygget med forskjellige hjørneløsninger eller med basis i moderne chaiselonger, slik vi kjente dem fra tidligere tider.  

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.