Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Kino hjemme

Møbelbransjen tilpasser seg mediehverdagen. Med mer avansert medieutstyr, et utall kanaler og økt TV-titting må møblene i stuene våre tilpasses mediebruken.

cloud_download
fullscreen
  • Foto:

  • Foto:

  • Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse

På få år har store fjernsyns apparater, flatskjermer og surround.lyd gjort hjemmet til en kino- ikke rart da at møblene følger etter og tilpasses fjernsynet. Fra før har vi et spesielt forhold til TV-stolen - nå kommer hjemmekinoen.  

Skandinavias største møbelkonsern er først ut. Med erfaring fra produksjon av møbelsuksessen Stressless vet Ekornes mye om vår mediebruk. Vi tilbringer i følge MMI gjennomsnittlig 2,5 timer foran TV-en hver dag. Det gjør TV-stolen til ett av hjemmets viktigste møbler. Når Radio og TV-bransjen arbeider for å utvikle bedre utstyr arbeider møbelbransjen med å utvikle bedre sitteredskaper og å planlegge bedre møblering for TV-kroken - som antakelig ikke bare er en krok lengre.

Hjemmekino i orderts riktige betydning har vi ikke sett mye til i norsk møblering - før i det siste.

Hos Ekornes sier Marketingdirektør Runar Haugen - Når stuen skal være et fleksibelt rom for avslapning, kaffegjester og i tillegg hjemmekino, så krever det at vi som lager møbler følger opp.  Hjemmekinoopplegget er basert på den velkjente Stressless-stolen og omskaper ved enkle tillegg stuen til en minikino.

Også andre møbelprodusenter har TV-apparatet som sentral i sine møbler. Tidens modulbaserte møbler vises gjerne i oppsett som har fjernsynsapparatet som sentral kjerne.

Hjemmekinoen kan være basert på flere stoler eller regulerbare sofaer, som Ekornes Stressless, på modulsofaer bygget med forskjellige hjørneløsninger eller med basis i moderne chaiselonger, slik vi kjente dem fra tidligere tider.  

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]