Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Gardiner til hjemmekinostuen

Ikke nødvendig med mørke gardiner for å blende Tv-stuen eller hjemmekinoen. Dobbeltvevde gardiner i mikrofiber stenger lys...   Produsenten
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
På soverommet er mørke rullegardiner, persienner og liftgardiner gode løsninger når lyset skal stenges ute. Men med hjemmkinoen har behovet for å mørklegge stuen kommet og store vindusflater skal blendes. Både økonomisk og estetisk kan beste løsningen være å velge gardiner som kan trekkes for. Valget står mellom lystette tekstiler eller å fore gardinen med lystett for.

Lystett

Relativt nytt på markedet er lystette tekstiler i mikrofiber. Dette er dobbeltvevde tekstiler der en sort tråd er vevet inn mellom lagene og hindrer sollys å trenge gjennom. Tekstilet er ikke 100 % lystett, men det blir mørkt nok. De fleste tekstilene er ensfarget og finnes i mange ulike farger. Pris per meter kan variere fra 250,- kr pr meter og oppover kr. Det er med disse som andre tekstiler, vi får det vi betaler for. De dyreste har best skinn og faller penest. Pål Karlsen hos Interiøragenturer J. Sveen forteller at den tyske produsenten Creation Baumann var først ute med denne teknikken. Etter hvert har det kommet flere varianter så denne typen tekstiler fåes i gardinforretninger over hele landet.

Gardin med for

Fordelen med å velge lystett for er at du står helt fritt til å velge tekstiler. Det finnes flere typer lystett fôr. En type er belagt med lateks. Disse er nesten hvite eller lys grå, og slipper ikke igjennom lys. De kan virke litt stive. Men det kompenseres ved at de er lette å jobbe med. Stoffet rakner ikke. Så her er det ikke nødvendig å bruke mye tid på kanting. Disse kan gjerne henge løs på en skinne bak gardinen og trekkes for ved behov.  Det finnes også mykere varianter for den som foretrekker det. Lystett for føres av alle forretninger som selger gardinstoff.

Les også Kino hjemme

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: