IFI logo
Se flere bilder
Gardiner til hjemmekinostuen

Foto: Produsenten

Gardiner til hjemmekinostuen

På soverommet er mørke rullegardiner, persienner og liftgardiner gode løsninger når lyset skal stenges ute. Men med hjemmkinoen har behovet for å mørklegge stuen kommet og store vindusflater skal blendes. Både økonomisk og estetisk kan beste løsningen være å velge gardiner som kan trekkes for. Valget står mellom lystette tekstiler eller å fore gardinen med lystett for.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lystett

Relativt nytt på markedet er lystette tekstiler i mikrofiber. Dette er dobbeltvevde tekstiler der en sort tråd er vevet inn mellom lagene og hindrer sollys å trenge gjennom. Tekstilet er ikke 100 % lystett, men det blir mørkt nok. De fleste tekstilene er ensfarget og finnes i mange ulike farger. Pris per meter kan variere fra 250,- kr pr meter og oppover kr. Det er med disse som andre tekstiler, vi får det vi betaler for. De dyreste har best skinn og faller penest. Pål Karlsen hos Interiøragenturer J. Sveen forteller at den tyske produsenten Creation Baumann var først ute med denne teknikken. Etter hvert har det kommet flere varianter så denne typen tekstiler fåes i gardinforretninger over hele landet.

Gardin med for

Fordelen med å velge lystett for er at du står helt fritt til å velge tekstiler. Det finnes flere typer lystett fôr. En type er belagt med lateks. Disse er nesten hvite eller lys grå, og slipper ikke igjennom lys. De kan virke litt stive. Men det kompenseres ved at de er lette å jobbe med. Stoffet rakner ikke. Så her er det ikke nødvendig å bruke mye tid på kanting. Disse kan gjerne henge løs på en skinne bak gardinen og trekkes for ved behov.  Det finnes også mykere varianter for den som foretrekker det. Lystett for føres av alle forretninger som selger gardinstoff.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.