IFI logo
Se flere bilder
Intelligent dyne

Foto:

Intelligent dyne

Tenk deg en dyne som kontinuerlig tilpasser seg kroppens temperatur og sørger for at du aldri blir for varm eller for kald, sommer som vinter.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er den her. Den heter TempraKON og er basert på samme teknologi som NASA benyttet til å utvikle astronautenes romdrakter. Navnet TempraKON understreker dynens unike evne til å kontrollere (=KON) temperaturen (=Tempra).

Varmeregulerende kuler

Astronautene er avhengige av å holde en jevn kroppstemperatur når de er ute i rommet, og det til tross for store temperaturendringer. NASA utviklet i den forbindelse det patenterte stoffet Outlast. Outlast består av mikroskopiske kuler, hele 3 millioner per cm2, som trekker til seg overflødig varme og fuktighet og holder på det helt til temperaturen synker igjen. Stoffets varmeregulerende egenskaper ble kåret til årets beste oppfinnelse i Time Magasine i 2002.

Raskere uthvilt

Tormod Aadalen hos Nordisk Fjer forteller at TempraKON er den første dynen på markedet som har tatt i bruk teknologien til Outlast. 

- Kroppstemperatur og søvnkvalitet henger nært sammen. En jevn og behagelig kroppstemperatur hele natten igjennom fører til at du sover rolig og dypere. Og sover du dypere så sover du bedre og behøver mindre søvn. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra kunder som forteller at de behøver færre timers søvn med denne dynen.  

Disse fører produktet:
  • Nordisk Fjer - tlf: 69 89 43 00
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.