IFI logo
Se flere bilder
Industrielt eller landlig med dekorstein

Foto: Produsentene

Industrielt eller landlig med dekorstein

Med dekorstein forandrer du kjapt og lett en vegg til noe helt annerledes. Liker du det røft, staselig eller avslappet? Mulighetene er mange og valget er fritt!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et avslappet middelhavsliv kan til tider virke forlokkende på alle og enhver. Det samme gjelder hektiske storbyer, eller sporty fjellmiljøer. Med noen enkle grep, litt dekorstein og flislim fikser du stilen hjemme i løpet av en helg!

Det finnes nær sagt en dekorstein for enhver smak, og de kan ligne på gammelt håndhugget tegl-, kalk- eller sandstein, eller være laget av ekte granitt og skifer. Monteringen er både rask og enkel, og en hel vegg kan lett monteres på én dag. Stein for stein limes dekorflisene opp på veggen, noen typer dekorstein sitter sammen i moduler på et armert nett, som så monteres sammen på veggen. Blant et stort utvalg har vi plukket frem tre alternativer: ekte naturstein i moduler, glaserte ”tegl”-fliser, og fliser som ser ut som hugget sandstein.

Røffe teglvegger

La veggen bak spisebordet eller fondveggen i stuen få en rustikk og industriell look. Tørrpressede veggfliser kan føre tankene til tegl. Flisene brukes til vegger innendørs og monteres med flislim og flisfug, gjerne brede fuger som forsterker inntrykket av tegl. De finnes i tre størrelser som kan settes sammen til et mønster der de vertikale fugene er forskjøvet. Den røffe karakteren forsterkes av at flisene har en strukturert overflate, og at fargene kan variere.

Se flere bilder
Røffe teglvegger

Foto:


Sandstein à la Syden

Drømmer du om Middelhavet og det avslappede liv i Syden? Kle veggene med fliser av ”sandstein”. Vanlige fliser kan brukes for å gi en illusjon av ekte sandstein. De brukes gjerne på en fondvegg i hall og stue, men fungerer også fint på kjøkken og bad. Flisene er rektangulære, og har et mønster som gir illusjon av natursteinsmur. Flisene monteres i teglforband kant i kant, uten fuger imellom. Fugene imellom er tilnærmet usynlige.

Se flere bilder
Sandstein à la Syden

Foto:


Naturstein i moduler

Kle veggen bak peisen med elegant granitt, eller grunnmuren med rustfarget skifer. Steinen fungerer like godt ute som inne. Steinpanelene er laget av ekte stein, og kan for eksempel brukes på grunnmuren, ved utepeisen eller kjøkkenøyen. Steinen er montert i moduler på et armert betongunderlag, og bygger totalt 6 cm ut fra veggen. Ferdige moduler i 90 graders vinkel gir pene ytterhjørner. Modulene limes kant i kant uten bruk av fugemasse.

Se flere bilder
Naturstein i moduler

Foto:


Underground

Størrelse/fliser: 8,6 cm x 35 cm x 1 cm, 8,6 cm x 26,2 cm x 10cm og 8,6 cm x 8,6 cm x 1 cm

Farge og utførelse: Piccadilly Rosato (rød/oransje), London Rosso (rødbrun), Notting Hill Gesso (hvitaktig), Covent Garden Beige (beige), Regent Street Grigio (grå/sort), White Line Bianco (hvit), Black Line Nero (sort). Serien innholder også dekorfliser.


Front

Størrelse/fliser: 15 cm x 45 cm

Farge og utførelse: 4 farger: grå, sølv, gråbrun, beige

Se mer: golvabia.se

BAC Stone

Størrelse/moduler: 55 cm x 20cm x 5 cm

Farge og utførelse: Norefjell (mellomgrå skifer), Voss (gulbrun stein), Dovre (grovhugget, grått skifer), Hafjell (mørk grå skifer), Rondane (stort innslag av rust), Granitt (svaberg)

Se mer: fagprofil.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.