IFI logo

Hvordan åpne tette rør

Har du delvis eller helt tette rør, dårlig lukt fra rør, eller ønsker du rett og slett å forebygge tette rør? Her er løsningen til hvordan du kan åpne alle typer tette rør, og hvordan du forhindrer at de tetter seg igjen.

Anna Leikanger Voje

Anna Leikanger Voje
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hår, såpe, tannkrem, fett, matrester, slam. Når du tenker over det er det ikke rart det fort kan tette seg i vasken. Det er derimot svært irriterende med sakterennende avløp, og det kan for mange bli tiltak å skulle kjøre full prosedyre med avløpsåpning hver andre måned. Sammen med Krefting & CO har vi funnet veien å gå til et varig åpent avløp. 

 

Vedlikehold vil holde rørene åpne

Tette avløp kan alltids åpnes med en avløpsåpner, men for å forebygge ny tetting bør det vedlikeholdes jevnlig. I videoen over er det brukt to forskjellige avløpsåpnere - en sterkere avløpsåpner i gel-form for å åpne en helt tett vask og en snillere, biologisk avløpsåpner i væske-form for å åpne en delvis tett dusj. Til slutt forebygges det med biologiske avløpsrensere, små "pinner" som dyttes nedi avløpet og løser opp organisk avfall jevnlig. For å holde det friskt og luktfritt skal det også helles på en dæsj rørvask jevnlig. 

Gjør det skikkelig

Behandlingen er enkel, men stegene må gjøres skikkelig. Vanlige feil som gjøres av mange er å ikke la det virke lenge nok eller ha for lav temperatur på vannet som helles over på slutten. Les bruksanvisningen på baksiden nøye for å forhindre å måtte gjøre det om igjen. 

Dette ble brukt
  • Avløpsåpnere: Plumbo Proff Aktiv Gel avløpsåpner, Plumbo Naturent biologisk avløpsrens
  • Vedlikeholdsprodukter: Plumbo Rørvask, Plumbo Naturent biologiske avløpsrensere
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.