IFI logo
Se flere bilder
Hvor tid er mangelvare

Foto: Helen Furu/ifi.no

Hvor tid er mangelvare

Vi lever i en tidsklemme der vi løper etter klokka og verden er i uro. Stilen vi omgir oss med i interiøret blir en kombinasjon mellom gammelt og nytt, et slags "tids-patchwork".

Øistein Lie

Øistein Lie
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etniske gjenstander og kimonoer i glorete farger blander seg med grønne lakkbrett og blått farget glass. Elementer i pleksiglass får følge av brokade, fløyel og prismekroner. Ja, selv det gamle gjøkuret eller negerdamene på veggen har igjen kommet til heder og verdighet. Materialmiksen er påtagelig. Elementer som viser hvem vi er og hvor vi kommer fra er viktig. Alt det gamle i kjeller og på loft: Få det opp og frem! Selv grusomme ting fra 1960-årene er "in", som for eksempel respatex-bordet med look-alike palisander.

Vi liker den nordiske rene, enkle stilen, selv om vi er spesialister i å stappe masse ting inn i rommet - i motsetning til svensker og finner. Stilen suppleres av Bollywood-påvirkninger med litt søtsuppe, glitter, stas, love, saristoffer og serissfarger.

Modulbasert interiør

Interiøret skal formes etter vårt eget hode. Møblene er blitt modulbaserte og kan bygges opp forskjellig etter hvilket rom og behov de skal tilfredsstille. Dessuten er de blitt som et Kinderegg. Man kjøper en ting og får med noe annet i tillegg. For eksempel salongbord med dreibare bordplater i forskjellige høyder. Blank/matt-effekt i maling, taper, tekstiler og gjenstander gjør at lyset reflekteres fra produkter og flater og gjør interiøret spennende. Krukken du tidligere slepte med deg hjem fra Bali får du nå kjøpt på nærmeste møbelvarehus.

 

Velvære er blitt big business

Apropos krukker. Ting skal se håndlaget ut, ikke nødvendigvis hjemmelaget, men håndlaget. Skal du ha med deg en gave, så ikke ta med blomster fra butikken, men gjerne et glass hjemmelaget syltetøy. Det betyr at man gir bort noe av det mest dyrebare man har: tid. For det er tid det dreier seg om. Tid til sjelefred og avslapning fra en hektisk hverdag. Det er ikke for ingenting at duft og massasje (Spa) og velværeindustrien for øvrig har gode tider og er blitt big business. Velvære i hjemmet illustreres blant annet gjennom den mer høstlige stilen med varme farger, litt grove stoffer, rause gardinheng, store puter, store planter, stearinlys og ild på peisen.

   

Fargemagasinet nr. 5/03

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.