Kategorier

Meny

Konto

Hva gjør jeg når malingen bak ovnen skaller av?

Jeg har en gammel vedovn, som jeg gjerne vil bruke nå som vinteren smyger seg på. Problemet er at malingen på brannmuren bak ovnen har skallet av, og det ser ikke særlig innbydende ut. Hva kan jeg gjøre med dette?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hva gjør jeg når malingen bak ovnen skaller av?

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet over viser et vanlig problem etter mange års fyring i gamle vedovner. Lag på lag med maling har trolig blitt påført over flere år, og dersom det i tillegg finnes noe gammel oljemaling på brannmuren, kan dette by på problemer. Det som da skjer er at malingen varmes opp når det fyres i ovnen, og når malingen blir varm, spenner den av.

Den avskallede malingen er ikke akkurat et vakkert syn, men i følge Tom Rune Bergestuen hos Flügger er det ikke så mye som skal til for å løse problemet.

- Mitt beste tips er å skrape rent alt man klarer, og så legge på en forankringsgrunn som trenger godt inn i muren. Deretter kan man male to strøk med akrylmaling, sier han.

Ikke nødvendig med spesialprodukter

En vanlig akrylbasert veggmaling av god kvalitet vil fungere fint på brannmur. Vi må forutsette at peisovnen settes opp forskriftsmessig, og da blir veggen ikke varmere enn 80-90 grader, og da trengs ikke spesialprodukter.

- Hvis du fyrer hardt i ovnen og har brukt akrylmaling på brannmuren, kan muren etter hvert få en sotaktig gulfarge, men det vil ta lang tid før malingen eventuelt løsner og sprekker opp, forteller han.

Avskalling av maling på brannmurer er et mye mer fremtredende problem når brannmuren er bak en gammel vedovn. Så om man har en ny og moderne ovn, trenger man ikke å bekymre seg nevneverdig.

Mer informasjon

Flügger

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]