IFI logo
Se flere bilder
Historikk

Foto:

Historikk

Bransjens første felles informasjonskontor Farverådet ? Opplysningskontoret for fargebransjen ble etablert i 1957. Bak opprettelsen sto Norges Farvehandler Forbund, Maling og Lakkfabrikkenes Forbund og Farvehandlergrossistenes Landsforbund. Formålet var å skape goodwill for bransjen og bransjens produkter gjennom opplysningsvirksomhet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Kontorets første leder var Rolf Ottesen etterfulgt av Arnfinn B. Storkaas, Yngvar Holm og Øistein Lie.

De første årene ble det satset sterkt på dags- og ukepresse. Budskapet handlet gjennomgående om å fortelle folk hvordan de kunne få "pene og gode interiører ved hjelp av de nye malinger og hvorledes man selv kan oppnå et godt resultat". Kontorets første kampanje var "Rydd og vask - Mal og plant".

I 1981 opprettet gulv- og veggbransjen sitt PR-organ INBO Institutt for boligmiljø. Bak opprettelsen av kontoret sto Norske Tapetgrossisters Forening, Norges Gulvbelegghandleres Forbund, Teppeleverandørenes Forening og Tapetleverandørenes Forening. Yngvar Holm ble ansatt som direktør. Han hadde tidligere ledet Farverådet i 12 år.

I 1987 ble de to informasjonskontorene slått sammen og kalt Institutt for farge og interiør. Instituttet skulle være en PR-organisasjon for farge- og interiørbransjen i Norge - med formål å øke kunnskapen om og skape goodwill for bransjen.

I fusjonsdiskusjonen ble det lagt stor vekt på ikke å begrense seg til bomiljø, siden prosjektsiden var et viktig satsingsområde. Derfor ble ordet bolig tonet ned til fordel for interiør. Yngvar Holm ble ansatt som direktør, og Øistein Lie, som hadde ledet Farverådet, ble ansatt som redaktør for Fargemagasinet. Holm ledet IFI til han ble etterfulgt av Bjørg Owren sommeren 1996.

©ifi 2002

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.