Kategorier

Meny

Konto

Heldig fargeskifte

Hyttekos, late morgener og frokoster som varer lenge. Da er det helt avgjørende at omgivelsene stemmer. Og det gjør de – endelig!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Heldig fargeskifte

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Livet på hytta er gjerne forbundet med kos, avslapning og lange måltider. Selvsagt i rolige, hyggelige rammer. Denne spisestuen ble på 80-tallet utsatt for et fremstøt for å lysne veggene. Resultatet var ikke særlig heldig, noe førbildene kan bevitne – med kalde, skjoldete og «bråkete» tak og vegger. 

Nå er ståa en ganske annen, og rommet er lunt og innbydende, noe blant annet den varme veggfargen, gulvet og de malte møblene bidrar til. Fargepaletten er holdt i høstfarger; takene i en varm hvitfarge, veggene i en brent rødfarge og vinduskarmer, stoler og trapp i rolig grønt. 

Dele på Pinterest Det var på tide å gjøre noen grep for å bli kvitt de skjoldete veggene og og det gule gulvet, og roe ned inntrykket.

Det var på tide å gjøre noen grep for å bli kvitt de skjoldete veggene og og det gule gulvet, og roe ned inntrykket.

Nygammelt

Veggene ble først påført maling og så oljelasur. Lasuren lager struktur og skyggevrirkning, som igjen gir liv til veggflatene. Det er vel ingen overdrivelse å si at stolene har fått nytt liv – kort og godt ved hjelp av maling og nye puter. Nå har de karakter og er viktige bidragsytere til den gode atmosfæren som råder. 

Det gule gulvet er historie. Gulvbordene ble slipt og vasket med en hvitpigmentert gulvsåpe, som gir dem et friskt, naturlig utseende. Gangen er, i likhet med kjøkken og spisestue, malt og lasert, og det at en liten vegg som delte rommet fra stuen ble fjernet, gjorde mye for lys og luft og opplevelsen av helhet.

 

 

Dele på Pinterest Som ny – ved hjelp av to strøk maling.

Som ny – ved hjelp av to strøk maling.

Dele på Pinterest En liten vegg mellom stue og gang er fjernet, og ga mye luft og lys. Fargene i gangen går i samme nyanser som spisestue og kjøkken – et heldig valg for å øke helhetsfølelsen.

En liten vegg mellom stue og gang er fjernet, og ga mye luft og lys. Fargene i gangen går i samme nyanser som spisestue og kjøkken – et heldig valg for å øke helhetsfølelsen.

Nøye planlagt

Det gamle kjøkkenet var overmodent for utskiftning, og jo trangere plass, jo bedre bør det planlegges. Her er innredningen snekret etter mål, så plassen er utnyttet til fulle. Flisene mellom over- og underskap har fargetoner fra vakre jordfarger som finnes i både skap, gulv og vegger og binder interiøret sammen.   

Dele på Pinterest Utgått på dato – mørkt og upraktisk, med skjoldete veggpanel.

Utgått på dato – mørkt og upraktisk, med skjoldete veggpanel.

Dele på Pinterest Veggene er som nye, nå med en varm farge, og vinduene har fått grønn omramming – farger som går igjen i de andre rommene. Kjøkkeninnredningen er byttet til en moderne, lysere utgave.

Veggene er som nye, nå med en varm farge, og vinduene har fått grønn omramming – farger som går igjen i de andre rommene. Kjøkkeninnredningen er byttet til en moderne, lysere utgave.

Mer informasjon:

Flügger

Brynsløkken

Miljømal

Golvabia

Dette ble brukt:

Tak: Interior High Finish 50, halvblank, farge S 1005-Y20R – FLÜGGER

Vegger: Eco Proffs Vegg, bunnfarge S 3030-Y60R påført Eco Proffs Trelasur – MILJØMAL

Gulv: slipt og behandlet med Faxe Gulvsåpe Hvit – BRYNSLØKKEN

Gulvlister: Interior High Finish 50, halvblank, farge S 8502-Y – FLÜGGER

Trapp: Fluganyl, farge S 3030-G70Y – FLÜGGER

Stoler, vinduskarmer og grønn døromramming: Interior High Finish 50, halvblank, farge S 3030-G70Y – FLÜGGER

Kjøkkeninnredning: laget av STAAL & SØNN AS

Fliser: utgått, se alternativer, Bohus, Royal og Luna – GOLVABIA

Gulvryer, gardiner, møbler, stoltrekk og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]