IFI logo
Se flere bilder
Guide til deg som skal kjøpe bolig

Foto: SINTEF Byggforsk

Guide til deg som skal kjøpe bolig

Når en kjøper ny bolig er det mange potensielle feller man kan gå i, og så mye som hver femte boligkjøper oppdager skjulte feil og mangler etter boligkjøpet. Med en ny guide for boligkjøpere stiller du bedre rustet på boligmarkedet.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mye som kan gå galt ved et boligkjøp.

- Etter kjøpet oppdager mange svakheter ved boligen som det er kostbart å utbedre. Utgiftene kommer gjerne på toppen av et allerede sprengt budsjett. Boligkjøpet blir en hengemyr, sier forfatter og seniorforsker ved SINTEF Byggforsk, Trond Bøhlerengen.

Skreddersydd verktøy

SINTEF Byggforsk har, i samarbeid med Forbrukerrådet, på bakgrunn av disse problemene utviklet en ny guide for boligkjøpere. Boligkjøperboka er et nyttig verktøy for å unngå feller og økonomisk uføre i kjølevannet av boligkjøp.

Boken illustrerer ved hjelp av sjekklister og fotoer hva en bør undersøke og spørre om før boligkjøp. Den omtaler alt fra solforhold og støykilder til bokvalitet, inneklima, brannsikkerhet og drenering.

Kjøpevettregler fra Forbrukerrådet er også et nyttig innslag i boken, der blant annet risikoopplysninger i salgspapirene og hvordan kjøperen kan gardere seg ved å sette forbehold omtales.

Les på forhånd og ta med på visning

Boken er like aktuell enten du planlegger boligkjøp nå eller i fremtiden, eller om du nettopp har kjøpt eiendom. Den inneholder også nyttig bakgrunnsstoff til alle som skal selge boligen sin.

Er man i gruppen som skal kjøpe bolig, lønner det seg å sette seg litt inn i stoffet på forhånd, og ta med boken på visning som et oppslagsverk.

Boken kan kjøpes hos bokhandleren eller gjennom SINTEF Byggforsks nye nettbokhandel sintefbok.no.

Mer informasjon

www.sintef.no

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.