Kategorier

Meny

Konto

Grunn i tapetets bunnfarge

Dette er et tips til alle som skal tapetsere. Om veggfargen er veldig forskjellig fra fargen på tapetet, bør veggen grunnmales i tapetets bunnfarge for best resultat.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Grunn i tapetets bunnfarge

Foto: Chera Westman/ifi.no, Borge, Storeys

Med dagens tapetkvaliteter, er det ikke alltid nødvendig å grunne før du skal sette opp tapet. Men noen ganger er det helt nødvendig på grunn av underlaget (som sugende underlag og gipsplater, eller hvis underlaget har dårlig vedheft), og andre ganger er det type tapet og tapetets farge som avgjør om du bør grunne. Det er blant annet tilfellet med lyse, tynne tapeter og med fargesterke tapeter, der tapetets farge avviker mye fra fargen som allerede er på veggen.

LES OGSÅ: Guide til grunning før tapetsering

Dele på Pinterest Grunning før tapetsering

GRUNN: Det er ikke alltid det er nødvendig å grunne før tapetsering, men noen ganger er det smart. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Unngå at det skinner gjennom

For det første bør tapeter med lav opasitet, det vil si tapeter som er gjennomskinnelige, alltid settes opp på en ensfarget vegg. Altså kan det være behov for å grunne for å unngå at veggen bak skinner gjennom. Dette gjelder ofte for lyse og tynne tapeter.

Dele på Pinterest Grunning lyst tapet

LYSE TAPETER: En lys og tynn tapet krever ofte en ensfarget lys vegg. Da unngår du at det skinner igjennom. (Foto: Borge)

Fargesterke tapeter

For det andre, kan det være lurt å grunnmale veggen hvis du skal sette opp et fargesterkt tapet. Grunn da i tapetets bunnfarge. Det gjør at du får et penere resultat hvis du skulle være så uhendig å få en synlig glipe i en skjøt. Hvis tapetet da for eksempel er i en mørk farge, og du grunnmaler veggen i tilnærmet lik farge, vil kontrasten der glipen er bli mye mindre enn om veggen bak er hvit.

Dele på Pinterest Grunning mørkt tapet

FARGESTERKT: Skal du sette opp et fargesterkt eller mørkt tapet, bør du grunne i en farge tilnærmet lik tapetets bunnfarge. (Foto: Borge)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]