Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Grunn i tapetets bunnfarge

  •  
  •   Publisert:
BUNNFARGE: Bunnfargen i tapetet avgjør hvilken farge veggen bør grunnes i før du tapetserer. (Foto: Storeys)   Chera Westman/ifi.no, Borge, Storeys
Dette er et tips til alle som skal tapetsere. Om veggfargen er veldig forskjellig fra fargen på tapetet, bør veggen grunnmales i tapetets bunnfarge for best resultat.
Grunning før tapetsering
GRUNN: Det er ikke alltid det er nødvendig å grunne før tapetsering, men noen ganger er det smart. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Med dagens tapetkvaliteter, er det ikke alltid nødvendig å grunne før du skal sette opp tapet. Men noen ganger er det helt nødvendig på grunn av underlaget (som sugende underlag og gipsplater, eller hvis underlaget har dårlig vedheft), og andre ganger er det type tapet og tapetets farge som avgjør om du bør grunne. Det er blant annet tilfellet med lyse, tynne tapeter og med fargesterke tapeter, der tapetets farge avviker mye fra fargen som allerede er på veggen.

LES OGSÅ: Guide til grunning før tapetsering

Unngå at det skinner gjennom

Grunning lyst tapet
LYSE TAPETER: En lys og tynn tapet krever ofte en ensfarget lys vegg. Da unngår du at det skinner igjennom. (Foto: Borge)

For det første bør tapeter med lav opasitet, det vil si tapeter som er gjennomskinnelige, alltid settes opp på en ensfarget vegg. Altså kan det være behov for å grunne for å unngå at veggen bak skinner gjennom. Dette gjelder ofte for lyse og tynne tapeter.

Fargesterke tapeter

For det andre, kan det være lurt å grunnmale veggen hvis du skal sette opp et fargesterkt tapet. Grunn da i tapetets bunnfarge. Det gjør at du får et penere resultat hvis du skulle være så uhendig å få en synlig glipe i en skjøt. Hvis tapetet da for eksempel er i en mørk farge, og du grunnmaler veggen i tilnærmet lik farge, vil kontrasten der glipen er bli mye mindre enn om veggen bak er hvit.

Grunning mørkt tapet
FARGESTERKT: Skal du sette opp et fargesterkt eller mørkt tapet, bør du grunne i en farge tilnærmet lik tapetets bunnfarge. (Foto: Borge)
Les også Guide til grunning – før tapetsering

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: