IFI logo
Se flere bilder
Gode råd for soverommet

Foto:

Gode råd for soverommet

Soverommet blir ofte glemt når vi pusser opp. Rommet står der kaldt, trangt og med dårlig madrass. Det er rommet vi helst holder døren lukket til, når vi viser fram huset.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kanskje er det pietisten i oss som tenker at her er det ikke så nøye, vi skal jo bare inn å legge oss, slukke lyset og sove. Lite tenker vi på at her skal vi begynne og avslutte dagen. Her skal vi slappe av, kose oss og sove godt. Å våkne i et hyggelig rom er en god start på dagen.

Tre erfarne innredere vi har snakket med er samstemte i at dette er et forsømt rom.

Vi har blitt så flinke til å tenke helhet når det gjelder hovedrommene i huset, men glemmer ofte soverommene. Her får ofte yndlingsfargen råde, og gjerne altfor fargesterke. Resultatet er at når dørene står åpne ser det litt kaotisk ut. Og jo sterkere fargene er dess mer visuelt rot blir det, sier interiørkonsulent Tove Seberg i Zett Interiør.

Hun mener det er viktig å ta utgangspunkt i fargesettingen i de andre rommene. Farger og materialbruk må også bestemmes av om man ønsker rommet varmt eller kjølig. Skal rommet brukes kun som soverom kan fargene være kjøligere enn i resten av boligen.

Et godt råd til de som bygger nytt kan være å vurdere om garderoben skal være på soverommet. Det er mer behagelig å ha klærne i tilknytning til et varmt bad, enn på et kaldt soverom.

Rommene er for små

Utfordringen er at rommene er små. Derfor må vi ikke dytte for mye inn, men bruke de knepene vi har for å gjøre rommet større, sier interiørarkitekt Wenche Aurland.

Hun mener det er viktig å ta hensyn til om rommet skal være bare soverom eller fylle flere funksjoner. De fleste sover best i rolige farger. Ton i ton prinsippet gir en rolig atmosfære. Mens sterke farger gir energi. Noen trenger kanskje det på soverommet? Det er i hvertfall viktig å være klar over effekten av farger, poengterer hun.

Hvis du vil ha det rolig unngå store mønster

Duse farger er ikke kjedelig. Utnytt høyden til skap og hyller. Mal dem i samme farge som veggen for å unngå at veggen blir urolig og oppstykket. Bruk penger på en god madrass framfor kostbar seng, sier hun.

Gulvet er en del av helheten

Har du behov for sterke farger, finnes det utrolig mye flott i sengetøy, sier Kari Osvold, interiørjournalist og konsulent.

Hun råder folk til å huske at gulvet er en del av helheten. Et lyst gulv gjør rommet større. Er rommet lite anbefaler hun lyst heldekkende teppe. Da slipper man  sengeforleggere som deler opp gulvflaten. Kari mener at det er viktig å kjenne etter hvilken atmosfære man ønsker. For avslapning, ro og hvile anbefales duse farger i blå, turkis eller grønne toner. Er det behov for energi anbefales varme farger, gult, oransje og rødt.

Men husk at sterke farger kan bli vel heftige, og gjøre rommet mindre. Gult i sydvente rom bør man være litt forsiktig med.  I likhet med de andre er også hennes anbefaling å velge god madrass. En enkeltseng bør være 120cm bred, sier hun.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.