Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gi gamle ting nytt liv med spraymaling

Gjenbruk er trendy som aldri før. Ved å fornye og bevare gamle småmøbler og gjenstander i stedet for å kaste de på dynga, forlenger du levetiden og reduserer det totale forbruket.

 • <b>ENKEL FORNYELSE:</b> Veggen er malt i Butinox Interiør Stue & Sov Matt i fargen 5923 Kardemomme og brystning i 5941 Gusty. Detaljene er malt med Quick Bengalack Universal, lampe i 5926 Frappe, oransje lysestake i 5924 Ingefær Boost, sort dekor i 5942 Puritansk Sort.

  Foto: Quick Bengalack

 • <b>ENKEL FORNYELSE:</b> Spraymaling er en enkel og rask måte å fornye interiøret på. Detaljene er malt med Quick Bengalack Universal, oransje lysestake i 5924 Ingefær Boost, sort dekor i 5942 Puritansk Sort.

  Foto: Quick Bengalack

 • <b>METALLISK:</b> Dagens spraymalinger kommer i både matte, sotede trendfarger, knallfarger og ulike effekter. Maling her er Montana GOLD fra Decorativ/IBG i fargen Copperchrome.

  Foto: Decorativ/IBG

 • <b>TRENDFARGER:</b> Maling i sprayform kommer i dag i mange ulike, trendy farger, så det er enkelt å la gamle ting passe inn i dagens interiør. Veggen er malt med Butinox Interiør i fargen 5938 Havgud, sengegavlen i 5936 Dypt Vann. Detaljene er malt med Quick Bengalack Universal, knagg i 5937 Brådyp, rød lampe i 5933 Årgang, oransje fat i 5931 Solnedgang, Beige dekor i 5926 Frappe, nattbord i 5930 Dus, fat på senga i 5918 Temperert og 5921 Panter.

  Foto: Quick Bengalack

 • <b>NYTT LIV:</b> Ved å gi gamle gjenstander og møbler en oppfriskning, kan de leve lengre, og du slipper å kaste så mye. Lampene her er malt med Montana GOLD spraybokser fra Decorativ/IBG i fargene Copperchrome og Shock Black.

  Foto: Decorativ/IBG

 • <b>JULEPYNT:</b> Ikke kjøp nytt hvert år – julepynten kan friskes opp, eller du kan gjøre gamle lysestaker til julestaker ved å spraye dem røde. Disse er malt med Quick Bengalack Universallakk i fargen signalrød.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Annonse
Annonse
Quick Bengalack spraymaling

ENKEL FORNYELSE: Spraymaling er en enkel og rask måte å fornye interiøret på. Detaljene er malt med Quick Bengalack Universal, oransje lysestake i 5924 Ingefær Boost, sort dekor i 5942 Puritansk Sort.
(Quick Bengalack)

– Gjenbruk og redesign er inn – og ikke minst miljøvennlig og godt for lommeboka, sier Christina Hanevold hos Quick Bengalack.

I stedet for å kaste gamle ting på dynga, oppfordrer hun derfor flere til å ta sprayboksene fatt, og gi nytt liv til gamle favoritter, inne som ute. Eller gjøre gjenstander som har gått ut på dato trendy igjen.

– Med litt maling kan de få nytt liv eller totalt forvandles med trendy eller gøyale farger, tipser hun.

Raskt og enkelt

Det er nesten ingen grense for hva som kan stå opp fra de døde med litt spraymaling.

– Stoler, småbord, hyller, lysestaker, blomsterpotter, lamper, vaser og sykler er bare noen eksempler på hva du kan male. I tillegg er jo spraymaling av god kvalitet godt egnet til kunstmaling, sier Finn Robøle hos IBG, som blant annet fører spraymaling fra Montana som er akrylbasert.

En av de store fordelene er at det er enkelt og raskt.

– Spraymaling er perfekt når du skal fornye småmøbler og pyntegjenstander. Det går kjemperaskt, og det er mye enklere å kommer til i vanskelige kriker og kroker enn hvis du skal male med pensel, sier Robøle.

Spraymale lampe

METALLISK: Dagens spraymalinger kommer i både matte, sotede trendfarger, knallfarger og ulike effekter. Maling her er Montana GOLD fra IBG i fargen Copperchrome.
(IBG/@allspraypainted)

Trendy farger

Spraymaling i trendy farger

TRENDY: Maling i sprayform kommer i dag i mange ulike, trendy farger, så det er enkelt å la gamle ting passe inn i dagens interiør. Veggen er malt med Butinox Interiør i fargen 5938 Havgud, sengegavl i 5936 Dypt Vann. Se info om detaljer under.
(Quick Bengalack)

– Bevar gamle møbler, gjenstander og ting. Fargesett dette i toner som passer til resten av interiøret. Spraymaling er ikke bare «knallfarger» og sort og hvitt. Det finnes nå i mange flotte trendfarger, som jordtoner, grønt, blått og mer sotede farger med silkematt finish. I tillegg finnes kule effektsprayer, som sølv- og gullfarger sprayer med skimmereffekt, sier Hanevold.

LES OGSÅ: Enkelt og trendy med nye sprayfarger

Rist godt

Ekspertene har noen nøkkeltips til deg som skal male med spray.

– Stå gjerne ute eller i en garasje når du holder på. Hvis du står inne må du dekke godt til alt rundt deg og sørge for god ventilasjon, sier Robøle.

Thor Ingar Røneid er teknisk sjef for Quick Bengalack. Hans to viktigste råd handler om rengjøring og risting.

– Det aller viktigste er at gjenstandene eller møblene er helt rene. Bruk gjerne en avfettingsspray først. Når du så skal i gang med malingen er det viktig å riste boksen godt. Når du synes du har ristet litt lenge, rist litt til! Når du påfører, trykker du inn og slipper for hvert drag. Da får du ikke noe mer føyke enn det som er nødvendig, tipser han.

Male julepynt med spray

NYTT LIV: Ved å gi gamle gjenstander og julepynt en oppfriskning, kan de leve lengre, og du slipper å kjøpe nytt hele tiden.
(IBG/@allspraypainted)

Perfekt til jul

Spraymal lysestaker røde til jul

JULEPYNT: Ikke kjøp nytt hvert år – julepynten kan friskes opp, eller du kan gjøre gamle lysestaker til julestaker ved å spraye dem røde. Disse er malt med Quick Bengalack Universallakk i fargen signalrød.
(Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Spraymaling er en helårsaktivitet. Men det er ekstra lurt å tenke fornying nå i julen. Snart fylles norske hjem opp med julepynt i alle former og fasonger. Røde lysestaker, sølvfargede kongler og hvite nisser kjøpes inn. Men du trenger ikke å kjøpe nytt hvert år.

– Gamle julekuler, lysestaker, kakebokser, adventsstaker og julekranser kan raskt fornyes og få forlenget levetid med et raskt spraystrøk, avslutter Christina Hanevold.

LES OGSÅ: Juleklare lysestaker med spraylakk

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

HOVEDBILDE:

Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5923 Kardemomme – BUTINOX

Brystning: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5941 Gusty – BUTINOX

Lampe: Quick Bengalack Universal 5926 Frappe – QUICK BENGALACK

Oransje lysestake: Quick Bengalack Universal 5924 Ingefær Boost – QUICK BENGALACK

Sort dekor: Quick Bengalack Universal 5942 Puritansk Sort – QUICK BENGALACK

ENKEL FORNYELSE:

Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5923 Kardemomme – BUTINOX

Brystning: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5941 Gusty – BUTINOX

Oransje lysestake: Quick Bengalack Universal 5924 Ingefær Boost – QUICK BENGALACK

Sort dekor: Quick Bengalack Universal 5942 Puritansk Sort – QUICK BENGALACK

NYTT LIV:

Julepynt: Montana GOLD – IBG

METALLISK:

Lampe: Montana GOLD Copperchrome – IBG

TRENDFARGER:

Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5938 Havgud – BUTINOX

Sengegavl: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5936 Dypt vann – BUTINOX

Mørkeblå knagg: Quick Bengalack Universal 5937 Brådyp – QUICK BENGALACK

Burgunderdekor: Quick Bengalack Universal 5933 Årgang – QUICK BENGALACK

Oransje fat: Quick Bengalack Universal 5931 Solnedgang – QUICK BENGALACK

Beige dekor til høyre: Quick Bengalack Universal 5926 Frappe – QUICK BENGALACK

Nattbord: Quick Bengalack Universal 5930 Dus – QUICK BENGALACK

Fat på senga: Quick Bengalack Universal 5918 Temperert, 5921 Panter – QUICK BENGALACK

JULEPYNT:

Lysestaker: Quick Bengalack Universal Signalrød – QUICK BENGALACK

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]