Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Gammel epoxy som underlag for fliser

Fliser er praktiske gulv i våtrom.   Bilder av: Storeys
Vi har et 20 år gammelt epoxybelegg på vaskerommet i kjelleren. Nå har belegget begynt å løsne, og det er ikke særlig pent å se på. Derfor ønsker vi å flislegge rommet, men lurer på om vi kan legge flisene rett oppå det gamle gulvet?

- Grunnen til at epoxybelegget blir ødelagt er enten fordi det kommer fukt nedenifra og inn i gulvet, eller så har det blitt hull på epoxyen slik at vann har trengt inn i gulvet ovenifra, forteller Inge Hansen hos Storeys.

Fjern så mye som mulig

Siden det er fukt i gulvbelegget, lønner det seg å fjerne så mye som mulig, for å unngå at det fortsetter å sprekke opp under flisene.

- Alt løst bort, resten bør bort, er ifølge Hansen en fin hovedregel.

Han anbefaler deg å fjerne så mye som mulig før du setter i gang med nytt gulv. Hvor vanskelig det er å fjerne gulvet avhenger av hvor godt forankret det er. Det kan hende du må til med en gulvslipemaskin for å få vekk belegget.

Klart for nytt gulv

Når du har fått vekk så mye som mulig, kan du legge det nye gulvet oppå.

- Begynn med en primer, legg varmekabler, og hell på med avrettingsmasse før du limer på flisene, anbefaler Jon Lotsberg, teknisk rådgiver og produktansvarlig for flis og sparkel hos Casco.

Mer informasjon

www.storeys.no

www.casco.no

Les også Slik limer vi fliser

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Spørsmål og svar

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons