Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Gammel epoxy som underlag for fliser

Vi har et 20 år gammelt epoxybelegg på vaskerommet i kjelleren. Nå har belegget begynt å løsne, og det er ikke særlig pent å se på. Derfor ønsker vi å flislegge rommet, men lurer på om vi kan legge flisene rett oppå det gamle gulvet?

cloud_download
fullscreen
  • Fliser er praktiske gulv i våtrom.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

- Grunnen til at epoxybelegget blir ødelagt er enten fordi det kommer fukt nedenifra og inn i gulvet, eller så har det blitt hull på epoxyen slik at vann har trengt inn i gulvet ovenifra, forteller Inge Hansen hos Storeys.

Fjern så mye som mulig

Siden det er fukt i gulvbelegget, lønner det seg å fjerne så mye som mulig, for å unngå at det fortsetter å sprekke opp under flisene.

- Alt løst bort, resten bør bort, er ifølge Hansen en fin hovedregel.

Han anbefaler deg å fjerne så mye som mulig før du setter i gang med nytt gulv. Hvor vanskelig det er å fjerne gulvet avhenger av hvor godt forankret det er. Det kan hende du må til med en gulvslipemaskin for å få vekk belegget.

Klart for nytt gulv

Når du har fått vekk så mye som mulig, kan du legge det nye gulvet oppå.

- Begynn med en primer, legg varmekabler, og hell på med avrettingsmasse før du limer på flisene, anbefaler Jon Lotsberg, teknisk rådgiver og produktansvarlig for flis og sparkel hos Casco.

Oppdatert: 01.12.2014  

Mer informasjon

www.storeys.no

www.casco.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]