IFI logo
Se flere bilder
Fra kos til kontorpreg

Foto:

Fra kos til kontorpreg

Gardinstengene er på full fart inn i rampelyset. Fra en anonym tilværelse som kjedelig nødvendighet har gardinstengene blitt trend og pynt. Foretrekker du stram minimalisme, er det nå lov å bruke panelgardiner hjemme i stua.

Øyunn Syrstad Høydal

Øyunn Syrstad Høydal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremdeles er det stålstengene som er mest populære. Trestengene befinner seg stadig på siden av trendbildet.

- De rektangulære stengene selger stadig mer, og tar markedsandeler fra de tradisjonelle runde stengene. De rektangulære stengene er enkle og stilrene, og passer inn i det øvrige interiørbildet, forteller Ingvild Ryeng hos Kirsch.

Pynt på stang

Selv om stengene i seg selv er enkle i formen, finnes det nok av muligheter for de som ønsker litt mer pynt rundt vinduet. Faktisk har produsentene selv nærmest gått over fra å snakke om gardinstenge til å omtale produktene som pyntestenger.  Nytt av året er såkalt magnetdekor. Dette er ulike former for dekor som festes ved hjelp av et magnetsystem på holderne som gardinstanga hviler på. Dekoren finnes i ulike materialer som stål, eik og glass og i forskjellige geometriske former. Endedekor er fortsatt en populær og praktisk pynt på gardinstengene.

- Også her finner vi ulike geometriske former. Fasongene på endedekoren varierer noe fra år til år, og i år er det særlig ovale former i ulike materialer som går igjen. Spesielt populær er endedekor som er laget av ulike typer tynn metallwire, sier Ryeng.

Fra kontor til hjemmebruk

Selv om motebildet inviterer til pynt på gardinstengene, skal gardinene fortsatt henge rett ned. Faktisk har det gått så langt i denne retningen at stadig flere kjøper såkalte panelgardiner til hjemmebruk. Dette er en slags vertikal stoffpersienne der hver enkel stoffstripe kan være opp mot 60 centimeter brede.

- Tidligere var dette en type gardiner som stort sett bare ble brukt i kontorbygg. Nå er de en del av det enkle og stramme motebildet, sier Ryeng.

Marthe Strand hos Silent Gliff, har også merket sterk interesse for panelsystemer, samt ulike former for rullegardiner.

- Mange velger rullegardiner fremfor vanlige gardiner. Dermed får de masse lys inn på dagtid og unngår innsyn på mørke kvelder. Rullegardiner passer også inn i det rene og enkle motebildet som har dominert de siste årene, sier hun.

Rullegardinene har dessuten gått gjennom en voldsom utvikling de siste årene. Nå finnes de i alle slags stoff og størrelser, og varierer fra helt transparente til varianter som verken slipper lys eller varme gjennom tekstilet.

Disse fører produktene:
  • Toso Interiør tlf. 33 30 10 70
  • Norsk Silent Gliss tlf. 62 96 62 22
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.