Kategorier

Meny

Konto

Nye gardiner uten søm

Tenker du på nye gardiner, men synes det tar for lang tid å sy eller du rett og slett liker ikke å sy? Du er i godt selskap. Og produsentene har tatt utfordringen slik at nå er det lansert mange smarte løsninger med fin design og enkle å bruke.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nye gardiner uten søm

Foto: Kristian Owren/ifi.no og produsentene

Den strenge minimalismen er ikke lenger rådende på gardinfronten. Mange retninger løper parallelt. Nå er det fritt fram til å skape sin egen stil, og det finnes enkle løsninger for enhver smak.

Vi har sett på noen av mulighetene:

Maljer

Med maljer og stang får du et lekkert oppheng som er enkelt å montere selv. Gardinene henger flott med lite eller helt uten en søm.

For å gjøre gardinhodet stødig slik at den faller pent, brukes det et spesialbånd med lim på baksiden øverst på gardinen. Båndet festes til gardinen med strykjern.  

Deretter lages hull for maljene. Du kan klippe eller bruke et spesialverktøy. Spesielt på lette tekstiler er det enklere å jobbe med stanseverktøy. Maljene finnes i mange farger og størrelser. Nytt i høst maljer for kraftige tekstiler.

Knapper

En enda enklere metode for rask og rimelig oppheng er det å bruke knapper. I handelen finnes også knapper i ulike farger med pin på baksiden. Denne stikkes gjennom gardinen og klemmes sammen, vips så har du en hempe eller en løpegang til å tre på stangen.

Klyper

For den som vil investere litt mer, men gjøre det enda raskere finnes det lekre klyper i ulik design. Tekstilene brettes og klypene festes. Ferdig montert ser de ut som smykker. Disse finnes i en rekke varianter i stål, sort, messing og antikk hvit. De smettes, klypes eller vris på tekstilet og rever minimalt med søm. De selges i pakker to og to.

Nye stenger.

Det finnes alt fra kraftige antikke varianter til stramme stålstenger enkle og doble. Helt ny er en firkantet stang med firkantede "ringer". Stangen er uten endedekor. I stedet festes en dekorplater med magnet utenpå opphengspunktet i front på stanga. En god løsning for alle som må kutte endestykke fordi vinduet står for nærme et hjørne, skap eller lignende. Stengene fines i flere standardlengder og med skjøtestykker slik at lengden kan bli tilnærmet uendelig, om ønsket.

Interessant å se er også en stang kalt trendy track. Dette er en dobbel stang i stål der krokene løper lett på et hjul montert oppå stangen. Her er det ingen gliderne som henger seg fast i skjøter.

Liftgardin på stålstang.

Uansett varianter, stålstenger synes å dominere markedet for tiden. Silent Gliss som også er store på liftgardiner og rullegardiner har nettopp kommet med lift montert på stålstang. Med en svært enkel klipsanordning er det enkelt å montere/demontere gardinen. Gardinene kan lages på mål. Men du kan også kjøpe teknikken og sy selv. Stang og bånd bestilles på mål i gardinforretninger.

Disse fører produktene:

Knapper og maljer -Toso Interiør tlf. 33 30 10 70

Lift på stålstang - Norsk Silent Gliss tlf. 62 96 62 22

Stenger og klyper - Kirsch  tlf 23173300

 

Tekstiler:

Interiøragenturer tlf. 22 54 03 00

Borås Cotton tlf. 22 46 98 60

Kinnasand tlf. 23 28 33 50

Noma agenturer tlf. 99 59 46 24

Kontakt leverandørene for å finne nærmeste utsalg.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]