Kategorier

Meny

Konto

Fra drøm til virkelighet

Med en stor stue preget av usammenhengende detaljer, trengte huseierne hjelp til å skape helhet. Resultatet er helt i tråd med ønsket om et funksjonelt og moderne rom fylt med gode farger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fra drøm til virkelighet

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fant omsider drømmehuset, familien Ebeltoft-Skaugrud  – Hilde, Tor Inge, Wiel (2 år) og Jack Russel-terrieren Ola. At huset var det rette for dem var de aldri i tvil om, for med sjel, eplehage og utsikt innfridde det mye på ønskelisten.

– Fylt av stort pågangsmot begynte vi oppussingen i tre etasjer samtidig, men forstod raskt at vi stod overfor utfordringer hva stuen angikk. I tillegg er Tor Inge perfeksjonist med en mekanikers presisjon, mens jeg er av det utålmodige slaget, forteller Hilde.

Dele på Pinterest

God interiørhjelp

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld tok utfordringen på strak arm.

 – I dette store rommet skjer det mye, i form av asymmetriske takvinkler og vinduer som slipper inn mye lys, samt at det ikke finnes en hel veggflate. Familien ønsket ikke gardiner, så her måtte det skapes lunhet og sammenheng på andre måter. Vinduer, gulvlister og de fleste veggene er derfor holdt i samme, lyse farge. Med rødoransje trappegang, en mørk, gråmalt vegg og en annen med lekkert tapet er det ingen fare for kjedsomhet her, sier Ellen. 

Huseierne har gjort alt selv og stort sett vært enige hele veien, dog har de avstemt med hverandre underveis, noe de også anbefaler andre å gjøre.

– Det har vært verdifullt for oss å samarbeide med en fagperson som Ellen, og vi oppfordrer alle til å gjøre det samme. Ikke minst er det utrolig god hjelp i å sette frister for ferdigstillelse! Vi er veldig fornøyde med resultatet, og ikke minst det at vi torde å velge disse fargene og tapetserte den høyeste veggen som en kontrast til alle de malte flatene, avslutter Hilde.

Det er ingen tvil om at stuen har farger, selv om den lyse gråfargen nærmest fungerer som et bindemiddel.  Her hersker en hyggelig atmosfære, som inviterer til besøk – med overhengende fare for at folk kan komme til å bli en stund.

Varm velkomst i trappegangen

Dele på Pinterest Varm velkomst i trappegangen

Man stiger opp gjennom trappegangen med dyp oransje, blanke vegger, som skaper en varm velkomst. Denne delen av rommet får være alene om denne fargen, som så visst utgjør en effekt i seg selv. Videre trer man inn i en stor stue med gjennomlys fra alle kanter. De fleste veggene, samt alle vinduer, vinduskarmer og bokhyller, er malt i samme lysegrå farge, for å beholde roen i et rom med vinduer og avbrudd på alle vegger. Fargen på eikegulvet skaper et rolig og varmt utgangspunkt for det øvrige interiøret.

Nostalgi i moderne rammer

I ett hjørne av stuen gjør virkelig arvestykkene seg gjeldende, med runde former på sofa og bord i sterk kontrast til det moderne maleriet og vinklene i rommet. Den blankmalte veggen har en dypere farge enn de andre grå veggene og bidrar sterkt til å gjøre dette hjørnet interessant. Gulvlistene er malt i samme farge som veggen, noe som gjør at den forlenges helt ned til gulvet. Dette forhindrer en oppdeling av rommet og skaper et roligere uttrykk enn om listene for eksempel hadde vært hvitmalte.  

Dele på Pinterest Nostalgi i moderne rammer

Spennende møte

I motsatt ende av stuen sørger moderne tapet mot klassisk, blankmalt panel for at det ikke blir kjedelig! Tapetet er nærmest melert –  i kobber- og gråfarger – toppet med lett gullskimmer. Med takhøyden i denne stua kommer det virkelig til sin rett, og er på god talefot både med jordfargene i gulv og teppe, samt gråfargen på panelet.

Dele på Pinterest Spennende møte

Harmoniske farger

Dele på Pinterest Harmoniske farger

Mange lyse farger til tross – i hele stuen råder en lun atmosfære. Det blankmalte, lysegrå panelet står i spennende kontrast til de varme jordfargene som sees både ute og inne. Kelimteppet på gulvet tilfører rommet noe stofflig. Eikegulvet har fått beholde sin opprinnelige farge; en varm lød som skaper fin motvekt til de lyse veggene, samtidig som den går godt til fargen i trappegangen.   

Gjennomtenkte detaljer

Samme farge, i ulike glansgrader, på vegger og vindu skaper helhet.  Den transparente gardinen utgjør et luftig fargeinnslag. Trappegangen har fått en kraftfull, rødoransje kulør, og den blanke overflaten skaper et spennende gjenskinn.  For å roe ned inntrykket har vegger, vindusnisjer og -karmer fått samme farge. Feltet mellom peismuren og taket er malt i den lysegrå veggfargen for å skape forbindelse til resten av stua. De skreddersydde bokhyllene er i samme farge og glansgrad som vegg og vinduer, og overlater dermed til bøkene å stå for underholdningen.  

Dele på Pinterest Gjennomtenkte detaljer

Oljet gulv

Det massive eikegulvet ble først rengjort med en malervask. Så ble det påført gulvolje, og her holdt det med ett strøk fordi gulvet var oljet fra før. 

– Det er viktig at man metter treverket og lar oljen trekke inn en stund før man så tørker av overskuddet, understreker Chresten Nielsen, teknisk sjef hos Beckers. På et ubehandlet gulv anbefales det å gjenta behandlingen.

Mer informasjon

www.beckers.no

www.greenapple.no

www.teppeabo.no

Dette ble brukt

Tak og taklister: Scotte 2 Takmaling, farge hvit - BECKERS

Lys grå panel og gulvlister: Elegant Lakkmaling V 90, farge S 1000-N - BECKERS

Slette vegger: Scotte 20, farge S 1000-N - BECKERS

Mørk grå panel: Elegant Lakkmaling V 90, farge S 6502-Y - BECKERS

Oransje panel: Elegant Lakkmaling V 90, farge S 3050-Y80R - BECKERS

Vinduer og karmer: Elegant Aqua Lakkmaling halvblank, farge 0502-Y - BECKERS

Gulv: Gulvolje, farge blank - BECKERS

Peis: Scotte GT 5, farge hvit - BECKERS

Tapet: Casamance Interieur 9082801 - GREEN APPLE

Gardiner: Casamance Daya 6390264 - GREEN APPLE

Kelimteppe: Kelim patchwork - TEPPEABO

Stol: BLÅMANN

Pute i stolen: GREEN APPLE

Møbler og annet løsøre: Privat

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]