Kategorier
Meny
Konto
menu
Annonse

Flislegge over glassfibertapet

På badet mitt har den ene veggen ved servant og toalett glassfibertapet (våtromstype). Jeg ønsker nå å flislegge denne veggen, og lurer på om jeg må fjerne glassfibertapetet først?

cloud_download
fullscreen
  • Vær sikker på at strien sitter godt før du flislegger.

    Foto:

  • Og vær nøye med å følge våtromsnormen.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse

- Hvis både glassfiberstrie og maling sitter godt, kan du flislegge over, forutsatt at du bruker en diffusjonstett smøremembran først, forteller Jon Lotsberg i Casco.

Men han understreker at ingenting vil sitte bedre enn det maling og strie allerede gjør. Løsner dette under flisene, vil også flisene løsne fra veggen. Du bør derfor være ganske sikker på at strien er godt festet.

Våtromsnormen

Du må også være klar over at selv om badet i utgangspunktet er bygget etter våtromsnormen, er det ikke nødvendigvis sikkert at dette fortsatt gjelder når du får fliser utenpå.

- Bak flisene vil det ligge vann dersom det sprutes vann på veggen, og dette er en høyere belastning enn direkte vannsprut på strien, fordi dette vannet raskt ville ha rent av. Derfor er det ikke sikkert badet lenger er etter normen, sier Lotsberg.

Det er derfor veldig viktig å bruke en diffusjonstett smøremembran før du flislegger. Som en hovedregel, er det også alltid best å få håndverkere til å ta oppussingsjobben på badet.

Mer informasjon

Mer informasjon

www.casco.no

www.beckers.no

www.storeys.no

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]