Kategorier

Meny

Konto

Fint på tre - på 1, 2, 3!

Vakre treflater blir ofte enda finere med en lakkbeis, og nå finnes det også mer miljøvennlige typer som er vannbasert.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fint på tre - på 1, 2, 3!

Foto: Herdins/ifi.no

Tre er et levende materiale, og akkurat som alt annet levende, trenger det pleie for å ha det bra. En overflatebehandling som mange glemmer, eller kanskje ikke vet så mye om er lakkbeis. Den er et godt alternativ til maling om man ønsker å få mer farge på treverk og samtidig se litt av treets struktur.

Beis er ikke maling

Å beise er ikke det samme som å male. Fargesetting med beis bygger på samspill mellom underlag og beis. Beisen trenger inn i treet og setter farge på treflatens øverste lag. Resultatet blir en transparent toning av overflaten som fremhever og forsterker treets naturlige farge og struktur.

Tradisjonelt brukes beis for å utjevne kulørforskjeller og for å få en dypere nyanse på møbler og tregjenstander av edeltre, men også for å gi "edeltreutseende" til vanlige tresorter.

Kuløren påvirkes av treslaget

Siden beiser er transparente påvirkes nyansen i høy grad av underlagets kulør og struktur. Myke deler av treet suger opp mer beis og blir mørkere enn harde partier. Siden det er store forskjeller i egenfarge, struktur og hardhet mellom ulike treslag, kan en og samme beiskulør variere avhengig av hvilket treslag den påføres. Les nøye anbefalinger på fargekartet nøye før du velger beiskulør og prøv alltid på et lignende treslag eller på en skjult overflate før du begynner.

En nyhet på beismarkedet, som både bevarer treet du skal pusse opp og miljøet, er vannbasert lakkbeis. Den nye vannbaserte Herdins Lakkbeis er svanemerket og laget slik at den på en enkel måte gir en vakker og jevn innfarging. Den beiser og lakkerer samtidig, og den gir god trebeskyttelse. Lakkbeisen finnes i åtte fargealternativer. Antikkhvit, mørk eik og teak er noen av alternativene man kan velge imellom.  

www.herdins.no

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Gulv
Tre og parkett
Laminat

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]