IFI logo
Se flere bilder
Fargeenergi i stuen

Foto: Yvonne Wilhelmsen Styling

Fargeenergi i stuen

Her er ingen forutsigbare og harmoniske caffe latte-farger. Denne stuen er det absolutt motsatte: En dristig og rampete fargeinnsprøytning!

Åshild Nyhus Tyssen/Beate Slipher

Åshild Nyhus Tyssen/Beate Slipher
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargeekspertene oppfordrer ofte til dempede farger i rom man skal bruke til ro og avslapning. Men hva hvis stuen ikke er stedet du går til for å koble av? Eller kanskje det rett og slett er fart og spenning som får deg til å glemme hverdagens mas og kjas? Farger har en evne til å sette energier i sving, og jo større kontrastene er, jo større blir spenningene! Men kombinert med noen nøytrale nyanser blir allikevel stuen et godt sted å være.

Komplementærfarger

Innen fargelæren snakker en om fargesirkelen og komplementærfarger. Rødt og grønt, blått og oransje, gult og lilla er eksempler på disse. Velger du å kombinere komplementærfargene, vil du se at de har evne til å fremheve hverandre. Men for å unngå visuell krig, er det viktig å la en av dem regjere. Her valgte stylisten grønt som den dominerende fargen, men lot innslag av rødt skape en fin kontrast og balanse.

Stickers

Veggene er malt hvite. Den nøytrale bakgrunnen gir en flott bakgrunn for de øvrige fargene, og fungerer som et fint lerret for veggdekoren.

Vil du gi veggen en utradisjonell dekor, er stickers en ny og enkel form for utsmykning. De dekorative klebemerkene finnes i alle størrelser og fasonger, og klistres enkelt på veggen. De fleste typene stickers har imidlertid en stick&peel-bakside, som gjør at de - i motsetning til vanlige klistremerker - lett kan fjernes fra veggen uten å sette varige spor.

Motivet som ble valgt i dette rommet er et eventyrmotiv i blank grønn, som står fint mot den helmatte veggen rundt.

Dristig gulv

Skal du dra denne stilen helt ut, nytter det ikke med 3-stavs eikeparkett. Her ble det valgt noen spenstige grønne vinylfliser. Vinylflisene har en transparent dybde og lysrefleksjon som minner veldig om glass, og skaper en fin illusjon i rommet.

Vinylflisene hellimes, og krever et helt jevnt underlag for å ligge fint. Denne type gulv gir et nokså hardt gulv, og skaper ikke akkurat en lun og myk atmosfære - men det var jo heller ikke intensjonen i rommet. For å lage det litt mer lunt ved føttene valgte stylisten allikevel å bryte opp gulvflaten med et teppe. Det knallfargede teppet har traktorspor, og skaper et humoristisk innslag i rommet.

Fargerike detaljer

Selv om grønt har fått lov til å spille hovedrollen, er ikke grønn den eneste knallfargen i rommet. Rosa, rødt, gult, blått og turkis har også fått innpass - riktignok i små doser. Dette gjør at øyet aldri kjeder seg, samtidig som de små dosene ikke gjør helhetsinntrykket slitsomt.

Midt i all fargegleden er også den rene hvite et viktig element. Det roer ned, og gir en fin kontrast til alle fargene. Dette gjør at man unngår å ha en stressende tivolieffekt, og stuen blir et godt sted å være.

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.storeys.no

www.forbo.no

Dette ble brukt
 • Maling: Inova Extramatt i ren hvit fra Nordsjö
 • Wall stickers: Flower field fra Storeys
 • Vinylfliser: Allura Glass fra Forbo
 • Rundt teppe: John Deere fra Stories by Permafrost
 • Stol, lamper, krukke, saueskinn og vase fra R.O.O.M.
 • Bord fra Vitra
 • Lysestake, vaske og krukker fra Illums bolighus
 • Ufo gris høyttaler og gul bamse fra Design Torget
 • Fat og puter fra Kvist
 • Puter og palme fra IKEA
 • Pute fra Bellas Hus
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.