IFI logo
Se flere bilder
Ett strøk kan være nok

Foto: Beckers

Ett strøk kan være nok

Har fasaden mistet glansen, falmet i fargen eller ønsker du ny husfarge? Det kan være enklere enn du tror å få gjort noe med det. Med Front Vedlikeholdsmaling er ett strøk nok.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ønsker du å friske opp fargen på fasaden eller bytte til ny husfarge? Ett strøk kan være nok, med Beckers nye Front Vedlikeholdsmaling.

Front Vedlikeholdsmaling er en helt ny type maling laget for trefasader som er tidligere malt med alkyd- eller akrylatmaling, og den kan brekkes i alle Beckers utendørsfarger. Malingen brukes på trefasader hvor overflaten fortsatt er i bra stand.

Se flere bilder
Påfør maling med rull

Foto: Beckers

RULL UT: Front Vedlikeholdsmaling påføres med rull og etterstrykes med flat pensel. Det er viktig å legge på nok maling for å få tilstrekkelig beskyttelse og bestandighet.

Vask og mal

Malingens gode dekkevne gjør jobben rask og enkel, og du tenger ikke å gå gjennom alle steg ved ommaling av en tidligere malt fasade. Tidkrevende arbeid med å skrape, grunne og male med to oppstrøk, kan sløyfes, slik at oppussingen er fortere gjort. Det arbeidet som gjenstår er en god vask og ett strøk maling!

Se flere bilder
Påfør rikelig mengde maling

Foto: Beckers

VÆR RAUS: 1 liter holder til 4-6 kvadratmeter. Det er spesielt viktig å ikke være gjerrig med mengden dersom du skal endre farge på fasaden.

Oppfrisking

Forutsetningen er at fasaden kun trenger en lettere oppfriskning, eller at du rett og slett bare ønsker å få en annen farge på veggene enn den du har fra før.

En annen fordel er at du ved påføring av ett enkelt strøk blir mindre væravhengig. Ett strøk tørker raskere enn flere strøk, og det gjør det mulig å male selv når værprognosene ikke ser helt trygge ut for de neste dagene.

Se flere bilder
Front Velikeholdsmaling

Foto: Beckers

KJAPT OG LETT: Med Front Velikeholdsmaling har det aldri vært enklere å male om huset.

Påfør nok!

For å oppnå god dekk og en overflate som gir lang og holdbar beskyttelse, skal det påføres rikelig med maling. Anbefalt påføringsmetode er med langhåret rull for utendørs bruk, og etterstryking til jevn finish med en god fasadepensel.

Se flere bilder
Kontroller kledningen før maling

Foto: Becjkers

KLARGJØR: Før du maler må du sjekke at kledningen er tilstrekkelig tørr. Skaff en fuktmåler og kontroller at RF er maksimalt 16 prosent.

Nyttige tips!

En liter Front Vedlikeholdsmaling skal dekke 4-6 kvadratmeter veggflate. Følg med på forbruket, og legg på nok maling.

Har du problemer med begroing på fasaden? Påfør Alge- & Soppvask etter at du har vasket, men før du maler på ny.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.