IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Enkelt vedlikehold

Foto:

Enkelt vedlikehold

Keramiske fliser er lette å holde rene. Rengjør med vanlig vaskemiddel. Bruk spesialmidler og skrubb på skitne fuger. Uglasserte fliser trenger olje- eller voks for å holde seg pene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glasserte fliser vaskes med vanlig rengjøringsmiddel. Vær oppmerksom på at noen vaskemidler inneholder slipestoffer som kan matte overflaten etter en tids bruk. Uglasserte fliser (klinker) trenger en olje- eller vokshinne for å holde seg pene. Det finnes spesialprodukter for slike fliser i handelen.

Spesielt i våtrom

Sementbaserte fuger har en poret overflate. Disse porene trekker til seg såperester. Spesielt i dusjhjørner og benkeplater med mye bruk av såper/shampo vil bakterier dannes i porene. Dette fører til en endring i fugefargen. Etter en tids bruk bør man rengjøre skikkelig med en spesiell flisvask. Etterpå benyttes en fugeimpregnering som tetter porene og gjør overflaten mer motstandsdyktig.

Skitne fuger rengjøres med spesialrensemiddel og en skrubb. Gamle nedslitte eller sprukne fuger kan fjernes med en fugeskrape og deretter fuges på nytt. Hvis fugemassen i hjørnene har sprukket opp, må hele massen hugges ut og erstattes med elastisk fuge (silikonmasse). Uglasserte fliser (klinker) trenger en olje- eller vokshinne for å holde seg pene. Det finnes spesialprodukter for slike fliser i handelen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.