Kategorier

Meny

Konto

Enkelt vedlikehold

Keramiske fliser er lette å holde rene. Rengjør med vanlig vaskemiddel. Bruk spesialmidler og skrubb på skitne fuger. Uglasserte fliser trenger olje- eller voks for å holde seg pene.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Enkelt vedlikehold

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glasserte fliser vaskes med vanlig rengjøringsmiddel. Vær oppmerksom på at noen vaskemidler inneholder slipestoffer som kan matte overflaten etter en tids bruk. Uglasserte fliser (klinker) trenger en olje- eller vokshinne for å holde seg pene. Det finnes spesialprodukter for slike fliser i handelen.

Spesielt i våtrom

Sementbaserte fuger har en poret overflate. Disse porene trekker til seg såperester. Spesielt i dusjhjørner og benkeplater med mye bruk av såper/shampo vil bakterier dannes i porene. Dette fører til en endring i fugefargen. Etter en tids bruk bør man rengjøre skikkelig med en spesiell flisvask. Etterpå benyttes en fugeimpregnering som tetter porene og gjør overflaten mer motstandsdyktig.

Skitne fuger rengjøres med spesialrensemiddel og en skrubb. Gamle nedslitte eller sprukne fuger kan fjernes med en fugeskrape og deretter fuges på nytt. Hvis fugemassen i hjørnene har sprukket opp, må hele massen hugges ut og erstattes med elastisk fuge (silikonmasse). Uglasserte fliser (klinker) trenger en olje- eller vokshinne for å holde seg pene. Det finnes spesialprodukter for slike fliser i handelen.

©ifi 2002

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]