Kategorier

Meny

Konto

En touch av luksus

De ønsket seg et hyggelig soverom i sofistikert stil. Nå har de det, og kan lukke døren og tro at de er på hotell!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
En touch av luksus

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Soverommet gjennomgikk et realt hamskifte – fra lyst og nøytralt til eksklusivt mørkt. Utgangspunktet var et stort rom, forholdsvis enkelt innredet, med ulike materialer: malte vegger, 3-stav eikeparkett, seng og nattbord i kirsebærtre, skap av bøk med frostet glassdør.

Huset er forholdsvis nytt, og da det ble bygget var det oppholdsrommene som ble prioritert og viet mest oppmerksomhet. Hovedsoverommet var greit nok, men noe upersonlig, og manglet det lille ekstra som gjør det til et spesielt sted å være. Nå er det et gjennomført, personlig interiør som åpenbarer seg når døren åpnes. 

 

Dele på Pinterest Før: malte vegger, seng og nattbord i kirsebærtre og gyllen eikeparkett.

Før: malte vegger, seng og nattbord i kirsebærtre og gyllen eikeparkett.

Dele på Pinterest Raffinert tekstilvalg – luksuriøse farger og kvaliteter i brun- og beigefarger. Tapetet understreker det kontinentale uttrykket.

Raffinert tekstilvalg – luksuriøse farger og kvaliteter i brun- og beigefarger. Tapetet understreker det kontinentale uttrykket.

Stil og atmosfære

Huseierne kunne tenke seg en barnefri sone, et rom med et snev av «hotellstil». De som driver et hotell ønsker gjerne at gjestene skal sitte igjen med en følelse av å ha fått litt ekstra – en god opplevelse. Dette kan man med fordel ha i bakhodet også når man innreder hjemme.

Malte veggflater ble erstattet med tapet i en varm farge og med lun fibertekstur, noe som umiddelbart ga rommet et eksklusivt preg. Det gulnede gulvet fikk en omgang med slipemaskin, hvitpigmentert dekorbeis og matt klarlakk, og utgjør en elegant, hvit flate mot de mørke elementene.  

Den nye sengen er plassert slik at utsikten kan nytes til fulle derifra – riktig så hyggelig å våkne til, uansett årstid! Den er også rommets tyngdepunkt og absolutte blikkfang, med sin gedigne sengegavl og stilige sengetøy og -teppe. Gavlen er trukket i et tekstil til forveksling likt skinn, det samme som utgjør kantingen på sengeteppet. 

Dele på Pinterest Det er sammensetningen av materialer og farger som har vært avgjørende for opplevelsen av helhet.

Det er sammensetningen av materialer og farger som har vært avgjørende for opplevelsen av helhet.

Praktisk

Det har også vært praktiske «baktanker» underveis i forandringen. Blant annet er en hel vegg viet et klesskap som strekker seg fra gulv til tak. En lekker, hvit, lav benk sørger for både sitteplasser og smart oppbevaring, i tøff kontrast til det mørke skapet. Et gulvstående speil bidrar til å øke romfølelsen i tillegg til at det er et stilig element i rommet.  

Dele på Pinterest Franske dører leder ut til terrassen – et lekkert tilskudd til interiøret. Vinduet på veggen tilfører fint sidelys. For øvrig er ganske upersonlig rom.

Franske dører leder ut til terrassen – et lekkert tilskudd til interiøret. Vinduet på veggen tilfører fint sidelys. For øvrig er ganske upersonlig rom.

Dele på Pinterest Mørke skap i kontrast til den lyse sittebenken og det lysnede gulvet, og tapet, gardiner og puter binder det hele sammen. Terrassedørene sørger for vakkert lys.

Mørke skap i kontrast til den lyse sittebenken og det lysnede gulvet, og tapet, gardiner og puter binder det hele sammen. Terrassedørene sørger for vakkert lys.

Dele på Pinterest Materialer og farger gir en eksklusiv look. Sengegavlen er trukket med et tekstil som illuderer skinn, og understreker følelsen av luksus.

Materialer og farger gir en eksklusiv look. Sengegavlen er trukket med et tekstil som illuderer skinn, og understreker følelsen av luksus.

Mer informasjon:

Beckers

Green Apple

finndintapet.no

Dette ble brukt:

Tapet: utgått, se alternativ: Designed For Living, 18239 – FINNDINTAPET.NO

Sengegavl: 180 cm høy MDF-plate, tilpasset av snekker

Tekstil på sengegavl: utgått, se alternativ: Bond col. 09 – GREEN APPLE

Gulv: Decor Trebeis hvit og Gulv & parkettlakk, matt– BECKERS

Tekstiler til gardiner, pynteputer, benkepute og sengeteppe: GREEN APPLE

Nattbord: farge S 8005-Y80R – GRINDBERG TREVAREFABRIKK

Seng: WONDERLAND

Lamper: ANOUSHKA

Sittebenk (laget av smale overskap og hvite fronter) og skap – IKEA

Sengetøy, speil, veske, bilder og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]