Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
For gårdeier

En håndverker kan også være entreprenør

  •  
  •   Publisert:
Bli enig før arbeidet starter.   Jon Halvorsen/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det kan være smart å bruke malermesteren som entreprenør. Malermesteren er den som leverer deg det du ser - overflatene.

En entreprenør er en bedrift som koordinerer ulike faggrupper når arbeid skal utføres. Noen ganger har de egne håndverkere. Som regel leier de inn firmaer til å gjøre arbeid innen flere ulike fagområder.

Godt underlag

Malermesteren vil ikke begynne å jobbe før underlaget er godt nok. Hovedregelen er at den som begynner å arbeide på et underlag – også har akseptert kvaliteten på det. Derfor kan det være lurt å stole på de som skal levere overflaten. De har alt å vinne på at tidligere arbeider er korrekt utført.

Faglige forutsetninger

Det betyr at malermesteren alltid har et sterkt økonomisk insitament i å presentere en avtalt overflatebehandling på et godt underlag. I tillegg gir dette de beste faglige forutsetningene for et godt resultat fordi arbeidet følger en naturlig utviklingslinje hvor ulike håndverkere kontrollerer hverandre fram til overflatebehandlingene.

Direkte kontrakt

Dersom du likevel velger å ha en entreprenør, som ikke er håndverksbedrift, har du fortsatt en god mulighet til å påvirke sluttresultatet. Det får du med direkte kontrakt med malermesteren. Samarbeidet med malermesteren er svært viktig for sluttresultatet. Dersom du ikke bruker malermesteren som entreprenør, kan du likevel få god dialog med malermesteren med en direkte kontrakt.

Kom med innspill

Malermesteren vil ha innspill til hvordan arbeidet kan utføres. Alt kan ikke planlegges på forhånd. Dersom oppdraget er låst gjennom en annen hovedentreprenør vil gode ideer og tips sjelden nå fram til deg som er byggherre. Dette kan være forslag til tekniske løsninger eller om dekor og for eksempel bruk av spesielle maleteknikker.

Best mulig kontroll

Det er du - byggherren - som skal betale, og det er du som skal ha glede av resultatet av arbeidet. Da er det også rimelig at du sikrer deg best mulig kontroll over utførelsen. Det får du ved å bruke malermesteren som entreprenør. Et alternativ er å ha direkte kontrakt med malermesteren. Og det er vel mer lønnsomt å få utført de gode ideene med en gang, framfor at malermesteren skal komme tilbake når hovedentreprisen er utført? 90 prosent av de overflatene du ser er behandlet av malermesteren. Du har derfor mye å vinne på å ha god kommunikasjon med denne – enten som entreprenør eller med en direkte kontrakt.

Les også Bruk håndverkeren som konsulent

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer For gårdeier

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: