IFI logo
Se flere bilder
En håndverker kan også være entreprenør

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

En håndverker kan også være entreprenør

Det kan være smart å bruke malermesteren som entreprenør. Malermesteren er den som leverer deg det du ser - overflatene.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En entreprenør er en bedrift som koordinerer ulike faggrupper når arbeid skal utføres. Noen ganger har de egne håndverkere. Som regel leier de inn firmaer til å gjøre arbeid innen flere ulike fagområder.

Godt underlag

Malermesteren vil ikke begynne å jobbe før underlaget er godt nok. Hovedregelen er at den som begynner å arbeide på et underlag – også har akseptert kvaliteten på det. Derfor kan det være lurt å stole på de som skal levere overflaten. De har alt å vinne på at tidligere arbeider er korrekt utført.

Faglige forutsetninger

Det betyr at malermesteren alltid har et sterkt økonomisk insitament i å presentere en avtalt overflatebehandling på et godt underlag. I tillegg gir dette de beste faglige forutsetningene for et godt resultat fordi arbeidet følger en naturlig utviklingslinje hvor ulike håndverkere kontrollerer hverandre fram til overflatebehandlingene.

Direkte kontrakt

Dersom du likevel velger å ha en entreprenør, som ikke er håndverksbedrift, har du fortsatt en god mulighet til å påvirke sluttresultatet. Det får du med direkte kontrakt med malermesteren. Samarbeidet med malermesteren er svært viktig for sluttresultatet. Dersom du ikke bruker malermesteren som entreprenør, kan du likevel få god dialog med malermesteren med en direkte kontrakt.

Kom med innspill

Malermesteren vil ha innspill til hvordan arbeidet kan utføres. Alt kan ikke planlegges på forhånd. Dersom oppdraget er låst gjennom en annen hovedentreprenør vil gode ideer og tips sjelden nå fram til deg som er byggherre. Dette kan være forslag til tekniske løsninger eller om dekor og for eksempel bruk av spesielle maleteknikker.

Best mulig kontroll

Det er du - byggherren - som skal betale, og det er du som skal ha glede av resultatet av arbeidet. Da er det også rimelig at du sikrer deg best mulig kontroll over utførelsen. Det får du ved å bruke malermesteren som entreprenør. Et alternativ er å ha direkte kontrakt med malermesteren. Og det er vel mer lønnsomt å få utført de gode ideene med en gang, framfor at malermesteren skal komme tilbake når hovedentreprisen er utført? 90 prosent av de overflatene du ser er behandlet av malermesteren. Du har derfor mye å vinne på å ha god kommunikasjon med denne – enten som entreprenør eller med en direkte kontrakt.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.