IFI logo
Se flere bilder
Bruk håndverkeren som konsulent

Foto: Jon Halversen/ifi.no

Bruk håndverkeren som konsulent

På utkikk etter en billigere måte å pusse opp? La håndverkeren bestemme hva, når og hvordan, mens du tar deg av selve arbeidet.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Må jeg rive ned det gamle tapetet før jeg henger opp ny? Kan jeg male rett på en gammel betongvegg? Og hva med sprekkene i taket, hvordan kan jeg fjerne dem? Spørsmålene er mange og det er ikke alltid lett å få riktig hjelp fra forhandlerne i butikken. De vet jo ikke hvordan det ser ut akkurat hjemme hos deg.

     

Få håndverkerens oppskrift

Et godt råd hvis du befinner deg i denne situasjonen, er å få en håndverker til å komme hjem til deg og ta en kikk på det som skal gjøres. Be håndverkeren lage en tilstandsrapport der han skriver ned nøyaktig hva som skal gjøres og i hvilken rekkefølge, hvilke verktøy du vil trenge samt hvilke produkter du bør bruke. Han vil kunne se om veggene bare trenger en liten overflatebehandling eller om du må gå mer grundig til verks. Og ikke minst kan det være greit å få vite om noe er i så dårlig stand at det bør skiftes ut.

Et trent øye ser nye løsninger

Håndverkeren kan også hjelpe deg med å anslå hvor mye maling, lakk, tapet eller lignende du må kjøpe. Og han vil kunne komme opp med alternative løsninger ut fra hvor mye tid du har til rådighet og hvor mye penger du har lyst til å legge ned i oppussingen. For et utrent øye kan det være vanskelig å se mulighetene; håndverkeren har lang erfaring og kan komme opp med forslag som du ikke hadde tenkt på selv.

Spar tid og penger

Når dette er gjort har du en trinnvis arbeidsliste foran deg som blir lett å følge når du først setter i gang. Du sparer deg selv for masse unødvendig arbeid og frustrasjon. Resultatet av arbeidet blir bedre og du vil antagelig ha spart både tid og penger på å ha kontaktet en håndverker.

Og skulle du likevel ikke ønske å gjøre jobben selv, kan tilstandsrapporten brukes til å innhente sammenlignbare anbud fra flere håndverkere. Krever du at alle skal gi et tilbud basert på de oppgavene som står beskrevet, slipper du å risikere at noen legger seg på en minimumsløsning for å vinne på pris.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.