Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Det beste fra to verdener

Er du en av dem som gruer for å male hus eller hytte i sommer? Da har fargehandleren en god nyhet til deg! Forskere i flere land har jobbet med utviklingen av en ny malingen i årevis.

  • Vårt nordiske klima har i alle år vært en utfordring for malingsprodusentene.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Nordsjös nye utendørsmaling, Tinova VX , benytter en patentert hybridteknologi som kombinerer det beste fra oljemalinger og vanntynnbare produkter.

Selve prinsippet er ikke nytt. Vi kjenner det fra flere vanntynnbare akryler som i tillegg inneholder en viss mengde olje emulgert og løst i vann. Når vannet fordamper flyter oljemolekylene sammen og trenger i større eller mindre grad inn i treverket, beskytter mot fuktopptak og gir en bedre forankring av den overliggende akrylfilmen.

Malingen har en kremet konsistens og er lett å påføre, dessuten viser tester at malingen dekker bedre enn tidligere produkter og malingssjiktet blir opptil 40% tykkere enn med annen maling. Allikevel er det nødvendig med to strøk for å oppnå den flotte glansen og maksimale holdbarheten mot vær og temperatursvingninger.

- Det nye med Tinova VX er at vi her har benyttet en helt ny alkyd der molekylene er mindre enn i vanlige alkyder. Det betyr at oljen trenger langt bedre inn i underlaget. I tillegg kommer nye fungicider og et tørrstoffinnhold på hele 61 %, hvilket gjør at vi kan garantere produktet i 12 år, sier produktsjef Arne Lie i Nordsjö.  

- Selv om VX er nytt på det norske markedet i år, har det vært tilgjengelig i Sverige i et års tid. Til tross for høyere pris enn de fleste øvrige utendørs malinger har den i løpet av året blitt en bestselger. Det viser at folk er villige til å betale for et produkt med bedre holdbarhet og lengre vedlikeholdsintervaller, slutter Arne Lie.

Både malepensler og deg selv rengjør du etterpå med vann og såpe. Er veggen tidligere beiset eller malt anbefaler ekspertene at du som vanlig vasker og skraper veggen først.

1.  Alkyd

Fordeler: God inntrengning.

Ulemper: Begrenset fargestabilitet og sprøere overflate.

2. Akryl

Fordeler: Elastisk overflate og meget god fargestabilitet.

Ulemper: Dårlig inntrengning.

3. Alkydmodifisert akryl

Fordeler: Elastisk overflate med god fargestabilitet.

Ulemper: Middels inntrengning.

4).Hybridteknologi

Fordeler: Elastisk overflate, meget god fargestabilitet og ekstrem inntrengning.

Ulemper: Foreløpig ingen kjente.

Oppdatert: 25.06.2013  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]