Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Det beste fra to verdener

Er du en av dem som gruer for å male hus eller hytte i sommer? Da har fargehandleren en god nyhet til deg! Forskere i flere land har jobbet med utviklingen av en ny malingen i årevis.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Det beste fra to verdener

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordsjös nye utendørsmaling, Tinova VX , benytter en patentert hybridteknologi som kombinerer det beste fra oljemalinger og vanntynnbare produkter.

Selve prinsippet er ikke nytt. Vi kjenner det fra flere vanntynnbare akryler som i tillegg inneholder en viss mengde olje emulgert og løst i vann. Når vannet fordamper flyter oljemolekylene sammen og trenger i større eller mindre grad inn i treverket, beskytter mot fuktopptak og gir en bedre forankring av den overliggende akrylfilmen.

Malingen har en kremet konsistens og er lett å påføre, dessuten viser tester at malingen dekker bedre enn tidligere produkter og malingssjiktet blir opptil 40% tykkere enn med annen maling. Allikevel er det nødvendig med to strøk for å oppnå den flotte glansen og maksimale holdbarheten mot vær og temperatursvingninger.

- Det nye med Tinova VX er at vi her har benyttet en helt ny alkyd der molekylene er mindre enn i vanlige alkyder. Det betyr at oljen trenger langt bedre inn i underlaget. I tillegg kommer nye fungicider og et tørrstoffinnhold på hele 61 %, hvilket gjør at vi kan garantere produktet i 12 år, sier produktsjef Arne Lie i Nordsjö.  

- Selv om VX er nytt på det norske markedet i år, har det vært tilgjengelig i Sverige i et års tid. Til tross for høyere pris enn de fleste øvrige utendørs malinger har den i løpet av året blitt en bestselger. Det viser at folk er villige til å betale for et produkt med bedre holdbarhet og lengre vedlikeholdsintervaller, slutter Arne Lie.

Både malepensler og deg selv rengjør du etterpå med vann og såpe. Er veggen tidligere beiset eller malt anbefaler ekspertene at du som vanlig vasker og skraper veggen først.

1.  Alkyd

Fordeler: God inntrengning.

Ulemper: Begrenset fargestabilitet og sprøere overflate.

Dele på Pinterest

Annonse

2. Akryl

Fordeler: Elastisk overflate og meget god fargestabilitet.

Ulemper: Dårlig inntrengning.

Dele på Pinterest

3. Alkydmodifisert akryl

Fordeler: Elastisk overflate med god fargestabilitet.

Ulemper: Middels inntrengning.

Dele på Pinterest

4).Hybridteknologi

Fordeler: Elastisk overflate, meget god fargestabilitet og ekstrem inntrengning.

Ulemper: Foreløpig ingen kjente.

Dele på Pinterest

Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]