IFI logo
Se flere bilder
Den moderne furua

Foto: Produsenten

Den moderne furua

Trodde du furu var et tilbakelagt kapittel? Det er det ikke. Nå er en ny versjon av 80-tallets store interiørtrend på full fart tilbake igjen. Og i annerledes forkledning har furu blitt både anvendelig, moderne og veldig lekkert!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Furugulv er ikke hva det var. Nå er det så mye, mye mer. Både i kvalitet, overflatebehandling og farger. Dette er gulv produsert for en ny tid, nye miljøer og nye generasjoner, konstaterer Katharina Vestbø hos gulvprodusenten Södra.

For det er nemlig ikke furu i den utgaven mange av oss husker med gru og referer til som furuhelvetet som er tilbake.

Trendy med farger

Ved hjelp av nye overflatebehandlinger har furu fått et nytt utseende som er helt i tråd med trendekspertenes visjoner. Nå skal overflatene være rustikke og slitte, og gjerne i andre farger enn rent "trehvitt". Fargeskalaen strekker seg fra lys grå til eksotisk mørkebrun og svart.

For å oppnå disse eksotiske fargene på en politisk korrekt måte, har produsentene blitt flinke med pigmentering. Parkettprodusentene har produsert ferdigfargede gulv en tid, men nå får du også nordiske furugulv i fargede varianter. Dette er et levende gulv som bevarer naturens ekthet og naturlige variasjoner på en flott måte. Og de fargede furugulvene er også tilgjengelige med en ettertraktet struktur.

Rustikk struktur

Med mindre du er heldig, og har et urgammelt gulv i stuen, kan det være vanskelig å få til et gulv med rustikk struktur selv. Derfor har produsentene gjort jobben for deg.

- Her kombineres tradisjonsrikt håndverk med moderne produksjonsmetoder. Dette er massive furugulv som er oljet med en farge, og gitt litt røffere overflate ved at det har blitt børstet med stålbørste, forteller Vestbø.

Men selv om treverket har fått en røff behandling, er det på ingen måte mindre slitesterkt eller motstandsdyktig. God olje sørger for at KroneGulvene har en overflate som både er god å gå på og enkel å rengjøre.

Mer informasjon

www.sodrainterior.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.