IFI logo
Se flere bilder
Den grønne bølgen – farger for sommerhus

Foto: Flügger

Den grønne bølgen – farger for sommerhus

Grønnfargen er forbundet med mange positive assosiasjoner – sommer, natur, balanse, sunnhet. Flügger lanserer nå en tredelt grønn fargepalett - spesielt tatt frem med tanke på hytter og sommerhus beliggende i skogen, ved sjøen eller på fjellet.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kan vi få nok av grønt? Fargen grønn er en positiv farge, som vi forbinder med bra ting som natur, miljøvennlig, sunnhet og sommer. Og nå som sommeren står for døren, tilbringes mange dager ute i naturen, i sommerhus og på hytter.

Flüggers fargedesigner Anne Christensen har satt sammen tre fargepaletter for sommerhus – basert på fargen grønn.

– Med små, fine variasjoner over samme asketiske tema kan du gi sommerhuset et markert annerledes preg, sier Lone Kisbye Bjørslev, PR og marketing manager hos Flügger.

De grønne palettene består av forslag til farger for fasade, grunnmur, dører og vinduer samt hagemøbler og terrasser.

– Men grønn er ikke per automatikk det beste valget for ethvert sommerhus. Vår lille sommerhistorie henvender seg til dere som i forveien har et godt øye til det grønne tema. 

Hytte i skogen

Tema for paletten er naturens skuespill, der skogen forteller historier. Fasadefargen er en dypt grønn farge, U-599 Vogn fra Flüggers fargevifte. Den assosierer til skogens dype og stille ro, og der vinduer og dører, samt annen staffasje gjerne males med Kalkhvit, U-581. Sokkel og grunnmur holdes i grått, som minner om stein – her er forslaget fargen U-584 Skogsgrå.  Tilbehører som stakitt, uteplasser og hagemøbler males mørkt brune som trestammene, i fargen U-614 Dyp brun.

Se flere bilder
Skogens grønske har inspirert fargepaletten for skoghytter.

Foto:

Skogens grønske har inspirert fargepaletten for skoghytter.

Hytte på fjellet

Fjellenes nøytrale mineralske farger har fasinert gjennom århundrer. Flügger har funnet inspirasjon i steinenes fargeskala av naturlige, dempede gråtoner. Hovedfargen i fjellpaletten er U-616 Edelgrå, som kompletteres med den mørkt gråbrune grunnmursfargen U-514 Mull og en lyst grå U-582 Alvegrå til staffasjen.

Det grønne i paletten kommer med hagemøbler, terrasser og tilbehør i fargen U-593, Strandgrønn.

Se flere bilder
Fjellhyttefarger med inspirasjon fra mineralriket.

Foto:

Fjellhyttefarger med inspirasjon fra mineralriket.

Hytte ved havet 

Når vannet leker med solstrålene oppstår naturens egen prisme-effekt. Flüggers palett for sjøhytter feirer gleden med hav, sol og himmel i en lys og leken fargeskala. Hovedfargen er en kjølig grønn tone, som vil stikke seg litt ut. U-589 Herbarium heter den, og samtidig som fargen er annerledes, oppleves den den stilren og rolig sammen med staffasjefargen U-580 Blyhvitt og grunnmursfargen U-573 Klassisk grå.

Naturlig gråslitt treverk og drivved har gitt inspirasjon til fargen for hagemøbler, terrasse og tilbehør: U-615 Fossilt tre. 

Se flere bilder
Hav, sol og himmel i paletten for sjøhytter.

Foto:

Hav, sol og himmel i paletten for sjøhytter.

Estetikk

– Velkommen til sesongens grønne sommerhistorie. Med denne fargepalett, kan du sette grønnfarge på sommerhuset uten å gå på kompromiss med estetikken, sier Lone Kisbye Bjørslev. 

Mer informasjon:

Flügger

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.