Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Den grønne bølgen – farger for sommerhus

Hytta i Østfold ligger både i skogen og ved vannet.   Flügger
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Grønnfargen er forbundet med mange positive assosiasjoner – sommer, natur, balanse, sunnhet. Flügger lanserer nå en tredelt grønn fargepalett - spesielt tatt frem med tanke på hytter og sommerhus beliggende i skogen, ved sjøen eller på fjellet.

Kan vi få nok av grønt? Fargen grønn er en positiv farge, som vi forbinder med bra ting som natur, miljøvennlig, sunnhet og sommer. Og nå som sommeren står for døren, tilbringes mange dager ute i naturen, i sommerhus og på hytter.

Flüggers fargedesigner Anne Christensen har satt sammen tre fargepaletter for sommerhus – basert på fargen grønn.

– Med små, fine variasjoner over samme asketiske tema kan du gi sommerhuset et markert annerledes preg, sier Lone Kisbye Bjørslev, PR og marketing manager hos Flügger.

De grønne palettene består av forslag til farger for fasade, grunnmur, dører og vinduer samt hagemøbler og terrasser.

– Men grønn er ikke per automatikk det beste valget for ethvert sommerhus. Vår lille sommerhistorie henvender seg til dere som i forveien har et godt øye til det grønne tema. 

Hytte i skogen

Skogens grønske har inspirert fargepaletten for skoghytter.
Skogens grønske har inspirert fargepaletten for skoghytter.

Tema for paletten er naturens skuespill, der skogen forteller historier. Fasadefargen er en dypt grønn farge, U-599 Vogn fra Flüggers fargevifte. Den assosierer til skogens dype og stille ro, og der vinduer og dører, samt annen staffasje gjerne males med Kalkhvit, U-581. Sokkel og grunnmur holdes i grått, som minner om stein – her er forslaget fargen U-584 Skogsgrå.  Tilbehører som stakitt, uteplasser og hagemøbler males mørkt brune som trestammene, i fargen U-614 Dyp brun.

Hytte på fjellet

Fjellhyttefarger med inspirasjon fra mineralriket.
Fjellhyttefarger med inspirasjon fra mineralriket.

Fjellenes nøytrale mineralske farger har fasinert gjennom århundrer. Flügger har funnet inspirasjon i steinenes fargeskala av naturlige, dempede gråtoner. Hovedfargen i fjellpaletten er U-616 Edelgrå, som kompletteres med den mørkt gråbrune grunnmursfargen U-514 Mull og en lyst grå U-582 Alvegrå til staffasjen.

Det grønne i paletten kommer med hagemøbler, terrasser og tilbehør i fargen U-593, Strandgrønn.

Hytte ved havet 

Hav, sol og himmel i paletten for sjøhytter.
Hav, sol og himmel i paletten for sjøhytter.

Når vannet leker med solstrålene oppstår naturens egen prisme-effekt. Flüggers palett for sjøhytter feirer gleden med hav, sol og himmel i en lys og leken fargeskala. Hovedfargen er en kjølig grønn tone, som vil stikke seg litt ut. U-589 Herbarium heter den, og samtidig som fargen er annerledes, oppleves den den stilren og rolig sammen med staffasjefargen U-580 Blyhvitt og grunnmursfargen U-573 Klassisk grå.

Naturlig gråslitt treverk og drivved har gitt inspirasjon til fargen for hagemøbler, terrasse og tilbehør: U-615 Fossilt tre. 

Estetikk

– Velkommen til sesongens grønne sommerhistorie. Med denne fargepalett, kan du sette grønnfarge på sommerhuset uten å gå på kompromiss med estetikken, sier Lone Kisbye Bjørslev. 

Mer informasjon

Flügger

Les også Naturen tilbake til hytta

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: