Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

De helt moderne boliger

Det norske, internasjonalt anerkjente arkitektkontoret Snøhetta satser nå også i boligmarkedet - med konsern som Hydro og Siemens som partnere.

 • Paviljongen i Fredrikstad bygget med moduler i 4,80 x 4,80 cm.

  Foto:

 • Her kaller man det ikke vegger, men paneler. Med paneler har man alle designmuligheter; man kan benytte mange andre materialer enn glass.

  Foto:

 • Fra paviljongens 2. etasje med bruk av vegg-til-vegg- teppe fra Ege i en lys treimitasjon. Vinduspanelene er malte villmarkspaneler!

  Foto:

 • De helt moderne boliger

  Foto:

 • Teppene kan skapes helt etter individuelle ønsker.

  Foto:

 • De helt moderne boliger

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Dette er en helt ny form for boligbygging. Hjemmene, enten det er enkeltboliger eller flere samlet, er satt sammen av moduler som alle er 4,80 x 4,80 meter. Ikke bare er materialvalget og byggemetodene helt spesielle; det betyr at man nå i langt større og enklere grad med modulene kan utvide sine hjem etter behov.

Selskapet Løvetann, med utspring i arkitektkontoret Snøhetta, har bestemt seg for å skreddersy hjem bygget opp med moduler for et globalt privatmarked. Det betyr at boligene og materialvalg skal passe like godt i skandinavisk kulde som i afrikansk og sørøst-asiatisk varme.

Dette er innovativt. Den første presentasjonen fant sted i Fredrikstad i slutten av august med en toetasjers paviljong som viser mulighetene. Paviljongen er bygget sammen med Fredrikstad Boligbyggerlag, som allerede i januar 2006 starter byggingen av de 20 første enheter i Fredrikstad. Atskillig flere kommer utover året.

Modulene skal bestå av robuste byggematerialer, som aluminium fra Hydro. Det er viktig at eier skal kunne endre og være fleksibel; å kunne forandre hjem etter eierens skiftende behov. Hjemmet behøver slett ikke ha et utseende som paviljongen i Fredrikstad - skreddersydde, utskiftbare paneler skal nærmest gi ubegrensede designmuligheter. Man kan velge malte flater, man kan velge stein - i stedet for glass.

I tillegg til at Hydro leverer aluminium til modulene, skal Siemens bidra med mye - fra elektriske oppvarmingssystem til kjøkken- og baderomsutstyr. De leverer hvite- og brunevarer, tv og stereoutstyr, datamaskiner og sikkerhetssystem - world wide. Det kommer ingen snekkere og andre håndverkere og setter opp hjemmet; det gjøre medarbeidere fra Siemens.

I Løvetann-prosjektet vist i Fredrikstad har arkitektene i et minimalistisk hus ment det også skal være komfort - og har valgt vegg-til-vegg-teppe i hele 2. etasje. Det har de gjort i samarbeid med Egetepper fordi man nå virkelig kan leke seg med design på gulvflatene. Også her skal man kunne velge helt etter sin egen smak, noe man kan gjøre i Egeteppers Highline Express-system med nesten ubegrensede muligheter innen form og farger. Her er det valgt en lys treimitasjon, nesten hvit, i en ny lav teppekvalitet som heter Ege E16 Loop.

Oppdatert: 21.02.2014  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]