Kategorier

Meny

Konto

Modul-prosjektet er skrinlagt

Det var nærmest totalt nyskapende og vakte en hel del oppsikt: Arkitektfirmaet Snøhetta lanserte i 2005 et byggeprosjekt med rendyrking av moduler hvor boliger og andre bygg ble montert på plass på rekordtid. Nå er selskapet Snøhetta Modular konkurs.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Modul-prosjektet er skrinlagt

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prosjektet ble lansert i august 2005 hvor boligene skulle være fullstendig kundetilpasset i en helt spesiell arkitektur i det nyeste som fantes av teknologi. Prosjektet Løvetann ble presentert i Fredrikstad med moduler i aluminium. Satsingen var da også et samarbeid med Hydro som aluminiumsprodusent og Siemens som leverandør av det elektriske og kjøkken- og baderomsustyr. Vyene var store - det innovative prosjektet var beregnet for en global lansering.

Den toetasjers paviljongen i aluminium som ble presentert i Fredrikstad var bare ment som en begynnelse i Plankebyen. Fredrikstad og Omegn Boligbyggelag var klar til å bygge sine første 20 boliger i 2006 i et rekkehussystem. Et barnehageprosjekt på Dal var også langt fremskredet.

At Snøhetta Moduler, eiet av moderselskapet Snøhetta, ble avviklet nå i januar skyldes hovedsakelig at prosjektet ble langt mer komplisert enn de hadde forestilt seg. Overgangen fra de store vyer og et forsknings- og utviklingsprosjekt til et kommersielt produkt viste seg å være vanskelig.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]