IFI logo
Se flere bilder
Modul-prosjektet er skrinlagt

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Modul-prosjektet er skrinlagt

Det var nærmest totalt nyskapende og vakte en hel del oppsikt: Arkitektfirmaet Snøhetta lanserte i 2005 et byggeprosjekt med rendyrking av moduler hvor boliger og andre bygg ble montert på plass på rekordtid. Nå er selskapet Snøhetta Modular konkurs.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prosjektet ble lansert i august 2005 hvor boligene skulle være fullstendig kundetilpasset i en helt spesiell arkitektur i det nyeste som fantes av teknologi. Prosjektet Løvetann ble presentert i Fredrikstad med moduler i aluminium. Satsingen var da også et samarbeid med Hydro som aluminiumsprodusent og Siemens som leverandør av det elektriske og kjøkken- og baderomsustyr. Vyene var store - det innovative prosjektet var beregnet for en global lansering.

Den toetasjers paviljongen i aluminium som ble presentert i Fredrikstad var bare ment som en begynnelse i Plankebyen. Fredrikstad og Omegn Boligbyggelag var klar til å bygge sine første 20 boliger i 2006 i et rekkehussystem. Et barnehageprosjekt på Dal var også langt fremskredet.

At Snøhetta Moduler, eiet av moderselskapet Snøhetta, ble avviklet nå i januar skyldes hovedsakelig at prosjektet ble langt mer komplisert enn de hadde forestilt seg. Overgangen fra de store vyer og et forsknings- og utviklingsprosjekt til et kommersielt produkt viste seg å være vanskelig.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.