Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Bygget drømmeboligen – et tofarget og matt funkishus

  •  
  •   Publisert:
  Victoria Rinde
– Drømmen har alltid være å bygge et funkishus, sier Eli Karin Slotsvik, som sammen med mannen nå har gjort drømmen om til virkelighet.
Male funkishus
DRØMMEBOLIG: Eli Karin Slotsvik og mannen drømte om et funkishus i flotte omgivelser. De tok saken i egne hender, og nå har de fått drømmehuset like utenfor Ålesund sentrum. FunkyFunkis

På Ellingsøya, bare fem minutter fra Ålesund sentrum, på en tomt med utsikt de fleste bare kan drømme om, har Eli Karin Slotsvik og mannen, Ove Brand-Hansen, bygget drømmeboligen. Her bor de sammen med døtrene Leah (6) og Eline (9).

– Det har alltid vært drømmen og planen å bygge et funkishus. Og da økonomien og livssituasjonen tillot det, var det bare å finne den perfekte tomten, forteller Eli Karin.

Og på Ellingsøya fant de den. Omringet av småbarnsfamilier, i landlige omgivelser og tett på naturen, men samtidig sentrumsnært, bestemte de seg for å bygge. I februar 2018 flyttet de inn.

– Det tok nesten akkurat ett år fra vi tok første spadetak på tomten, til vi flyttet inn, sier hun.

Bestemte farger tidlig

Plassert i toppen av lia, med utsikt mot sjøen og Sunnmørsalpene, er det ikke vanskelig å få øye på det karakteristiske huset i mørkt grått og hvitt. Fargene bestemte paret seg for allerede da de fikk se de første plantegningene.

– Vi var veldig bevisste på farger og glans allerede fra starten. Det var viktig for både oss og kommunen at huset ikke ble for prangende, det skulle fremstå litt nedtonet og passe inn i terrenget, forklarer Eli Karin.

Male funkishus i matt maling
SMART TREKK: Eli Karin Slotsvik og Ove Brand-Hansen benyttet seg av husbyggernes stillaser da de sto oppe, slik at de fikk malt huset ferdig før de flyttet inn. Her er Ove i aksjon. FunkyFunkis

Stilig med helmatt

Dugnad når huset males
DUGNAD: Når hele familien stiller opp til dugnad, går malearbeidet mye raskere. Her hjelper Leah og farfar til. FunkyFunkis

Et viktig grep for å få et mer nedtonet og stilig uttrykk, var å velge matt maling.

– Hele huset er malt med helmatt glans, Butinox Futura Soft Look i fargen Aske. Det fremstår mer moderne og elegant. I tillegg blir det roligere, ikke så skarpt, sier hun.

LES OGSÅ: Matt eller blankt hus?

Den spesielle arkitekturen ble toneangivende da fargene skulle plukkes ut.

– Vi har bygget et veldig særpreget funkishus, med to ulike typer kledning i to forskjellige retninger. Da var det naturlig å male i to farger. I tillegg fremhever fargene husets særpreg. S-formen, som er karakteristisk for Signatur-serien til Mesterhus, kommer tydeligere frem når huset fargesettes med to farger, forteller hun.

Fargene og glansgraden utvendig passer også godt med stilen i huset ellers.

– Huset er veldig minimalistisk og moderne, både inne og ute, og det var viktig for oss at det ble gjenspeilet i farger og glans. Vi hadde valgt akkurat samme fargekombinasjon igjen om vi hadde fått valget, smiler Eli Karin.

Funkishus med matt maling
MATT: Hele huset ble malt med helmatt glans, for å få et mer elegant, stilig og nedtonet uttrykk. Roberto Sandli

Dette ble brukt:

  • Hus: Signatur – MESTERHUS
  • Hvit fasade: Butinox Futura Soft Look, Klassisk Hvit – BUTINOX FUTURA
  • Mørk fasade: Butinox Futura Soft Look, Aske – BUTINOX FUTURA

Eli Karins beste fargetips

Se på stilen på huset, nabolaget og naturen huset står i. Ta det med i betraktning når du velger farger, og finn de som passer best for deg og ditt hus!

Deler erfaringer

Eli Karin og Ove deler sine erfaringer om veien til drømmeboligen på bloggen FunkyFunkis.no og Instagram-kontoen @funkyfunkis.

Les også Betatt av matt utendørs

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons