IFI logo
Se flere bilder
Bygget drømmeboligen – et tofarget og matt funkishus

Foto: Victoria Rinde

Bygget drømmeboligen – et tofarget og matt funkishus

– Drømmen har alltid være å bygge et funkishus, sier Eli Karin Slotsvik, som sammen med mannen nå har gjort drømmen om til virkelighet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Ellingsøya, bare fem minutter fra Ålesund sentrum, på en tomt med utsikt de fleste bare kan drømme om, har Eli Karin Slotsvik og mannen, Ove Brand-Hansen, bygget drømmeboligen. Her bor de sammen med døtrene Leah (6) og Eline (9).

– Det har alltid vært drømmen og planen å bygge et funkishus. Og da økonomien og livssituasjonen tillot det, var det bare å finne den perfekte tomten, forteller Eli Karin.

Og på Ellingsøya fant de den. Omringet av småbarnsfamilier, i landlige omgivelser og tett på naturen, men samtidig sentrumsnært, bestemte de seg for å bygge. I februar 2018 flyttet de inn.

– Det tok nesten akkurat ett år fra vi tok første spadetak på tomten, til vi flyttet inn, sier hun.

Se flere bilder
Male funkishus

Foto: FunkyFunkis

DRØMMEBOLIG: Eli Karin Slotsvik og mannen drømte om et funkishus i flotte omgivelser. De tok saken i egne hender, og nå har de fått drømmehuset like utenfor Ålesund sentrum.

Bestemte farger tidlig

Plassert i toppen av lia, med utsikt mot sjøen og Sunnmørsalpene, er det ikke vanskelig å få øye på det karakteristiske huset i mørkt grått og hvitt. Fargene bestemte paret seg for allerede da de fikk se de første plantegningene.

– Vi var veldig bevisste på farger og glans allerede fra starten. Det var viktig for både oss og kommunen at huset ikke ble for prangende, det skulle fremstå litt nedtonet og passe inn i terrenget, forklarer Eli Karin.

Se flere bilder
Male funkishus i matt maling

Foto: FunkyFunkis

SMART TREKK: Eli Karin Slotsvik og Ove Brand-Hansen benyttet seg av husbyggernes stillaser da de sto oppe, slik at de fikk malt huset ferdig før de flyttet inn. Her er Ove i aksjon.

Stilig med helmatt

Et viktig grep for å få et mer nedtonet og stilig uttrykk, var å velge matt maling.

– Hele huset er malt med helmatt glans, Butinox Futura Soft Look i fargen Aske. Det fremstår mer moderne og elegant. I tillegg blir det roligere, ikke så skarpt, sier hun.

LES OGSÅ: Matt eller blankt hus?

Den spesielle arkitekturen ble toneangivende da fargene skulle plukkes ut.

– Vi har bygget et veldig særpreget funkishus, med to ulike typer kledning i to forskjellige retninger. Da var det naturlig å male i to farger. I tillegg fremhever fargene husets særpreg. S-formen, som er karakteristisk for Signatur-serien til Mesterhus, kommer tydeligere frem når huset fargesettes med to farger, forteller hun.

Fargene og glansgraden utvendig passer også godt med stilen i huset ellers.

– Huset er veldig minimalistisk og moderne, både inne og ute, og det var viktig for oss at det ble gjenspeilet i farger og glans. Vi hadde valgt akkurat samme fargekombinasjon igjen om vi hadde fått valget, smiler Eli Karin.

Se flere bilder
Dugnad når huset males

Foto: FunkyFunkis

DUGNAD: Når hele familien stiller opp til dugnad, går malearbeidet mye raskere. Her hjelper Leah og farfar til.

Se flere bilder
Funkishus med matt maling

Foto: Roberto Sandli

MATT: Hele huset ble malt med helmatt glans, for å få et mer elegant, stilig og nedtonet uttrykk.

Eli Karins beste fargetips:

Se på stilen på huset, nabolaget og naturen huset står i. Ta det med i betraktning når du velger farger, og finn de som passer best for deg og ditt hus!

Deler erfaringer

Eli Karin og Ove deler sine erfaringer om veien til drømmeboligen på bloggen FunkyFunkis.no og Instagram-kontoen @funkyfunkis.

Dette ble brukt
  • Hus: Signatur – MESTERHUS
  • Hvit fasade: Butinox Futura Soft Look, Klassisk Hvit – BUTINOX FUTURA
  • Mørk fasade: Butinox Futura Soft Look, Aske – BUTINOX FUTURA
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.