Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Bygget drømmeboligen – et tofarget og matt funkishus

– Drømmen har alltid være å bygge et funkishus, sier Eli Karin Slotsvik, som sammen med mannen nå har gjort drømmen om til virkelighet.

cloud_download
fullscreen
 • <b>SÆRPREG:</b> Huset har to ulike typer kledningsbord, i ulike retninger, som gir et unikt preg. Malt i to ulike farger kommer boligens særpreg godt frem. Her er Ove i aksjon.

  Foto: Victoria Rinde

 • <b>DRØMMEBOLIG:</b> Eli Karin Slotsvik og mannen drømte om et funkishus i flotte omgivelser. De tok saken i egne hender, og nå har de fått drømmehuset like utenfor Ålesund sentrum.

  Foto: FunkyFunkis

 • <b>SMART TREKK:</b> Eli Karin Slotsvik og Ove Brand-Hansen benyttet seg av husbyggernes stillaser da de sto oppe, slik at de fikk malt huset ferdig før de flyttet inn. Her er Ove i aksjon.

  Foto: FunkyFunkis

 • <b>DUGNAD:</b> Når hele familien stiller opp til dugnad, går malearbeidet mye raskere. Her hjelper Leah og farfar til.

  Foto: FunkyFunkis

 • <b>MATT:</b> Hele huset ble malt med helmatt glans, for å få et mer elegant, stilig og nedtonet uttrykk.

  Foto: Roberto Sandli

Annonse
Male funkishus

DRØMMEBOLIG: Eli Karin Slotsvik og mannen drømte om et funkishus i flotte omgivelser. De tok saken i egne hender, og nå har de fått drømmehuset like utenfor Ålesund sentrum.
camera_alt (FunkyFunkis)

På Ellingsøya, bare fem minutter fra Ålesund sentrum, på en tomt med utsikt de fleste bare kan drømme om, har Eli Karin Slotsvik og mannen, Ove Brand-Hansen, bygget drømmeboligen. Her bor de sammen med døtrene Leah (6) og Eline (9).

– Det har alltid vært drømmen og planen å bygge et funkishus. Og da økonomien og livssituasjonen tillot det, var det bare å finne den perfekte tomten, forteller Eli Karin.

Og på Ellingsøya fant de den. Omringet av småbarnsfamilier, i landlige omgivelser og tett på naturen, men samtidig sentrumsnært, bestemte de seg for å bygge. I februar 2018 flyttet de inn.

– Det tok nesten akkurat ett år fra vi tok første spadetak på tomten, til vi flyttet inn, sier hun.

Bestemte farger tidlig

Plassert i toppen av lia, med utsikt mot sjøen og Sunnmørsalpene, er det ikke vanskelig å få øye på det karakteristiske huset i mørkt grått og hvitt. Fargene bestemte paret seg for allerede da de fikk se de første plantegningene.

– Vi var veldig bevisste på farger og glans allerede fra starten. Det var viktig for både oss og kommunen at huset ikke ble for prangende, det skulle fremstå litt nedtonet og passe inn i terrenget, forklarer Eli Karin.

Male funkishus i matt maling

SMART TREKK: Eli Karin Slotsvik og Ove Brand-Hansen benyttet seg av husbyggernes stillaser da de sto oppe, slik at de fikk malt huset ferdig før de flyttet inn. Her er Ove i aksjon.
camera_alt (FunkyFunkis)

Stilig med helmatt

Dugnad når huset males

DUGNAD: Når hele familien stiller opp til dugnad, går malearbeidet mye raskere. Her hjelper Leah og farfar til.
camera_alt (FunkyFunkis)

Et viktig grep for å få et mer nedtonet og stilig uttrykk, var å velge matt maling.

– Hele huset er malt med helmatt glans, Butinox Futura Soft Look i fargen Aske. Det fremstår mer moderne og elegant. I tillegg blir det roligere, ikke så skarpt, sier hun.

LES OGSÅ: Matt eller blankt hus?

Den spesielle arkitekturen ble toneangivende da fargene skulle plukkes ut.

– Vi har bygget et veldig særpreget funkishus, med to ulike typer kledning i to forskjellige retninger. Da var det naturlig å male i to farger. I tillegg fremhever fargene husets særpreg. S-formen, som er karakteristisk for Signatur-serien til Mesterhus, kommer tydeligere frem når huset fargesettes med to farger, forteller hun.

Fargene og glansgraden utvendig passer også godt med stilen i huset ellers.

– Huset er veldig minimalistisk og moderne, både inne og ute, og det var viktig for oss at det ble gjenspeilet i farger og glans. Vi hadde valgt akkurat samme fargekombinasjon igjen om vi hadde fått valget, smiler Eli Karin.

Oppdatert: 17.12.2019  

Eli Karins beste fargetips:

Se på stilen på huset, nabolaget og naturen huset står i. Ta det med i betraktning når du velger farger, og finn de som passer best for deg og ditt hus!

Deler erfaringer

Eli Karin og Ove deler sine erfaringer om veien til drømmeboligen på bloggen FunkyFunkis.no og Instagram-kontoen @funkyfunkis.

Dette ble brukt

Hus: Signatur – MESTERHUS

remove_circle_outline

Hvit fasade: Butinox Futura Soft Look, Klassisk Hvit – BUTINOX FUTURA

remove_circle_outline

Mørk fasade: Butinox Futura Soft Look, Aske – BUTINOX FUTURA

remove_circle_outline
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]