Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Betatt av matt utendørs

En matt beis gir en jevnere fasade som fremhever arkitekturen, utskjæringer og detaljer.   Scanox
Vi har blitt vant til å kunne velge glansgrader ved maling innendørs. Nå har valgmulighetene blitt større også utendørs, og det kommer stadig nye, matte behandlinger. Scanox har nylig lansert både en matt beis og en matt maling, som glir rett inn i denne matte trenden.

Mange moderne hytteeiere ønsker att hytten skal se gammel, men velstelt ut. Det mener Scanox, som har opplevd en storetterspørsel etter en matt beis som får huset til å se rustikt, urnoskt og værblåst ut – samtidig som det er velstelt og delikat, uten at det må gjenbehandles flere ganger årlig.

Dette er bakgrunnen til at malingprodusenten gikk inn i det omfattende arbeidet med å ta frem en matt fasadebeis med lang varighet.

– Med en matt behandling blir arkitekturen tøffere. Fasaden ser jevnere ut, og får ingen glansforskjeller. Utskjæringer og andre detaljer kommer enda bedre frem, forteller Birgitte Finckenhagen, markedsdirektør i Scanox.

Matt og transparent

Tyrilin Matt Beis
Tyrilin Matt Beis

Nyheten Tyrilin Matt Beis kan brekkes i mørke og lyse brune toner, samt mørke og lyse gråtoner, og lanseres sammen med 15 tidsriktige farger i denne fargeskalaen – inspirert av naturens egne farger.

– Spesielt gråfargene er etterspurt, siden det er de som gir det værbitte utseendet mange er etter. Med vanntynnede beiser er spesielt lyse gråfarger vanskelig å få frem, men vi har jobbet mye med det og har nå et bredt fargespekter innenfor grått. Brune beiser har aldri vært et problem, sier hun.

Beisen er vanntynnet og basert på alkyder, forsterket med akryl og tørker raskere enn tradisjonell oljebeis. Den trenger ingen grunning og har samme vedlikeholdsintervall som produsentens øvrige beiser: 3-5 år.

Matt og dekkende

Butinox Futura Soft Look
Butinox Futura Soft Look

Inspirert av den matte beisen, utviklet selskapet også en matt dekkende behandling for kledning. Butinox Futura Soft Look har helmatt glans (03), og kan brukes på nytt grunnet, tidligere beiset, dekkbeiset eller malt treverk, og på trykkimpregnert, grunnet tre. Produsenten gir en skriftlig garanti på 12 års holdbarhet for farge og glans. Malingen er lett å stryke ut og derfor er det viktig å påføre fyldig for å oppnå tilstrekkelig filmtykkelse.

– Interiørtrendene går ut, og folk er blitt vant til å kunne velge glansgrader inne. Det vil de også gjøre utendørs, sier Finckenhagen.

Ingen glansskjolder

Ved utviklingen har de vært opptatt av at malingen ikke skal ha et større skittopptak, stå godt imot svertesopp og holde lenge uten å får glansskjolder ved riping og børsting.

Malingen finnes i Helhvit samt i A-, B- og C-baser.  C-basene, som gir de mørke fargene, fargebrekkes etter egne resepter, og i et begrenset, kvalitetssikret fargeutvalg.

– Fargekartet inneholder ti forslag til gode farger, men mange fler er tilgjengelig. Brekksystemet vil si fra hvis det ikke vil fungere i alt slags lys, sier Birgitte Finckenhagen.

Mer informasjon

www.scanox.no

Les også Guide til fargesetting av hytte

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: