Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
For gårdeier

Brannhemmende maling og skum

  •  
  •   Publisert:
En grønn vegg blir både spennende og litt mystisk. Foto: Flügger   Flügger
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Brannhemming gjøres på mange forskjellige måter, alt etter det behovet som finnes.

Det kan blant annet være aktuelt å beskytte bærende konstruksjoner og å tette rørgjennomføringer.

Brannhemmende maling

Ved en eventuell brann vil brannhemmende malinger hindre brannen å spre seg og brannvesenet vil få bedre tid til å bekjempe brannen. Når skadene ikke blir for omfattende, vil bedriften raskere komme i drift igjen. Særlig i rømningsveiene er det viktig at brannen ikke sprer seg raskt slik at de ansatte kan evakueres trygt.

Varierende tykkelse

Det finnes brannhemmende malinger som er godkjent for brannbeskyttelse av bærende stålkonstruksjoner. De legges på i varierende tykkelse etter de lokale kravene til brannbeskyttelse og gir en plassbesparende brannisolasjon. Trevirke kan beskyttes med brannmaling, brannlakk eller med impregnering. Impregnering kan også benyttes på tekstiler. Bruk av brannhemmende overflatebehandling kan gjøre det mer aktuelt å bruke materialer som tre og sponplater.

Fuge brannklassifiserte vegger

Det finnes brannmaling for elektriske kabler og ulike fyllmasser som brukes for å tette gjennomføringer rundt ventilasjonsanlegg, vannrør og elektriske kabler med mer. Dette kan være fugemasser, støpbare masser eller ulike rørmansjetter. Det anbefales også å fuge alle brannklassifiserte vegger. De blir aldri sikrere enn det svakeste punktet.

Ekspanderer når utsatt for varme

De brannhemmende malingene og massene kan som regel overmales med andre farger, og vil ekspandere dersom de utsettes for varme. Det må derfor være plass til ekspansjon rundt bærende konstruksjoner i en brannsituasjon. Malermesterne har kontakt med flere leverandører av brannhemmende produkter. Snakk med malermesteren og be om separat tilbud på denne delen av arbeidet. Husk at det også kan være aktuelt med midlertidig branntetting mens for eksempel ombyggingsarbeider pågår.

Mer informasjon

www.brannvernforeningen.no

Les også Brannhemmende tekstiler

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer For gårdeier

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: