IFI logo
Se flere bilder
Bli kvitt gammel røyklukt før du selger

Foto: Frode Larsen/ifi.no og Beckers

Bli kvitt gammel røyklukt før du selger

- Hvis leiligheten skjemmes av røyklukt, kan det være enda vanskeligere å få solgt i et stadig tøffere boligmarked, sier Karsten Onsrud, salgsdirektør i eiendomsmeglerselskapet Fokus Krogsveen.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsrud anslår et verditap på inntil fem prosent for nikotinskadede leiligheter, i tillegg til en tregere salgsprosess. I verste fall kan man miste et boligsalg som følge av dårlig lukt. Redningen er bare noen malerstrøk unna.

Isolasjonsmaling kan være redningen for både selgere og kjøpere av innrøkte boliger og leiligheter.

- Det er kanskje ikke kjent for folk flest, men det er enkelt å bli kvitt gammel røyklukt med isolasjonsmaling, sier teknisk ansvarlig i Beckers og malemester Chresten Nielsen.

Salgsdirektør Onsrud bekrefter Nielsens antagelser og forteller at hans meglere ikke var klar over at et slikt produkt eksisterer. - For oss er dette gode nyheter, som vi kommer til å formidle til våre kunder. Det handler mye om hvilken magefølelse potensielle kjøpere får når de kommer på visning. Erfaringsmessig er lukt avgjørende for mange, sier Onsrud.

Kun ett strøk isolerer vondt lukt
Scotte Isolermaling fra Beckers er en ny type isolasjonsmaling som fungerer både som grunning og toppstrøk i ett. Ofte kan ett strøk være nok til å isolere overflater som er skadet av brann, vann eller nikotin. Malingen gir en dekkende overflate og krever ikke ytterligere behandling.

Det behøver altså ikke å være et uoverkommelig prosjekt å bli kvitt røyklukt om boligen eller leiligheten ellers fremstår som attraktiv, og det kan være vel verdt å investere i noen spann med isolasjonsmaling for å øke leilighetens verdi.

Barnefamilier reagerer mest
Ikke overraskende reagerer barnefamilier og ikke-røykere sterkest på røyklukt.
- Vi oppfordrer våre boligselgere til å røyke ute fra den dagen de har bestemt seg for å selge og helt til kjøper overtar, slik at lukten blir så lite fremtredende som mulig for ny eier. Nå vil han i tillegg anbefale isolasjonsmaling dersom røyklukten er sjenerende.

Den nye isolasjonsmalingen gir også nytt håp til eldre hus og leiligheter, hvor det ofte sitter gammel lukt i veggene - noe som kan være like skjemmende som røyklukt. En omgang med malerrullen gjør leiligheten visuelt mer attraktiv, samtidig som lukten fjernes.

Malingen er miljømerket med Svanen og EU-blomsten og oppfyller VOC-direktivet (EUs kommende krav til produksjon av maling).

Mer informasjon

Scotte Isolermaling - www.beckers.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.