IFI logo
Se flere bilder
Malt panel uten skjolder

Foto: Frode Larsen/ifi.no og Beckers

Malt panel uten skjolder

Har panelet stått ubehandlet i mange år, kan gammel sot og nikotin gi veggen stygge skjolder når den males. Velger du en grunning som sperrer gammel moro inne i veggen, unngår du problemer med gjennomslag.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange ønsker å kvitte seg med de gulnede furuveggene til fordel for en lys og moderne farge. For enkelte kan imidlertid jobben med malepenselen bli en skuffelse, dersom gammel nikotin, sot eller vannskader setter sine spor på veggene. For det blotte øyet er det kanskje ikke synlig på den ubehandlede treveggen, men når en opplever gjennomslag i form av brune skjolder på en hvitmalt vegg, er det ikke lenger like usynlig.

Ny grunning mot gjennomslag

Beckers introduserer nå nyheten Panelgrunn, som er en vannbasert grunning og dekkfarge for maling av innvendig trepanel. Produktet dekker godt, og har en god effekt på nikotin-, sot- eller vannskadet panel.

- Det som tidligere har vært et uløst problem er nå historie. Panelgrunn er lett å påføre, og grunner man med dette produktet kan man sette punktum for gulnede trepaneler, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef hos Beckers.

Panelgrunn fungerer også bra mot kvistgjennomslag, men en forbehandling med kvistlakk er allikevel å anbefale for et mer varig resultat.

Fordel med vanntynnbar

Når panel skal males, er vanntynnbare produkter alltid et godt valg. I tillegg til at det er mindre miljøskadelig enn tradisjonell oljemaling, er det bedre for store og små som bor i huset. Vanntynnbar maling lukter lite, og den tørker raskt. Den korte tørketiden fører til at du kan rekke to strøk på en dag.

Beckers har som uttalt miljømål at 99 prosent av all maling som selges skal være vanntynnbar i løpet av 2010. De er allerede på god vei, og i dag er over 90 prosent av malingen som selges vanntynnbar. Den nye Panelgrunnen er enda et steg i riktig retning for den miljøbevisste produsenten.

Mer informasjon

www.beckers.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.