IFI logo
Se flere bilder
Alpinhotell med fjellkultur

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Alpinhotell med fjellkultur

Etter en svingete tilblivelse, står det nye alpin-hotellet i Trysil ferdig. Lunheten er tatt vare på ved utstrakt bruk av tepper, og interiøret speiler lokalmiljøet ved bruk av farger og etniske mønstre.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navnene forteller det meste – Barken restaurant, Kubben lobbybar, Kulpen spa. Interiøret i nye Park Inn Trysil Mountain Resort preges av hvor vi befinner oss. Hotellprosjektet er utviklet i stor grad som et speilbilde av vinter- og Trysilkulturen, stedet med verdens eldste skiklubb – Trysilgutten – stiftet i 1861.

Det skal være lunt i et skihotell. I Park Inn Trysil er det derfor satset på teppegulv i mange av fellesområdene. Det er blitt et fargerikt skue også. Interiørplan i Oslo har hatt ansvaret for interiøret og har samarbeidet tett med Egetepper Norge. En god plan er blitt en fin blanding mellom fantasi og forstand.

Fargebank og justeringer

Park Inn Trysil har til dels store panoramavinduer som gir god utsikt, samtidig som de slipper mye lys inn i interiøret. Farger og mønster kommer dermed godt til sin rett. Interiørdesigner Anne Marit Bjørnstad i Interiørplan AS i Oslo søkte klart etter farger og design som var relatert til noe som ga norsk preg.

Å finne fram til gode designløsninger på gulvene har vært et samarbeid mellom designer og Egetepper. De startet med å se på kolleksjonen Tribal Poetry, som har et klart etnisk preg. Ut fra den valgte Interiørplan design; deretter ble det gjort fargejusteringer. Alle fargevalg kommer fra standard fargepaletter.

3D-print og alle tegninger

For å visualisere det hele lages det 3D-prints i de rette miljøene, noe som gir det helt rette inntrykket. Arkitekter og designere jobber da også i 3Dformat.

– Det første som så skjer er at det lages print. Er arkitekten fornøyd, produseres teppeprøver på 1 meter x 1 meter, som så blir presentert for utbygger for endelig godkjenning, forteller distriktssjef Erik Utne i Egetepper Norge a/s.

Teppesokler

Egetepper har til sammen levert mer enn 5.000 kvadratmeter tepper til vrimleområder, møterom, restaurant, bar og korridorer. Nøyaktige arealberegninger ble gjort før produksjonen kunne komme i gang, og siden hotellet består av mange forskjellige blokker, ble mengden tegninger stor.

Teppene i de lange korridorene er for det meste installert lengdevis og skjøtfrie med kantsydde teppesokler langs alle veggene. Alle tepper holder samme kvalitet: 1.400 gram Highline – i kombinasjonen 80/20 i ull og nylon med filtbakside. Alle Egetepper er inneklimasertifisert og antismussbehandlet.

Konkurs og nytt interiør

For Egetepper var det en lang og svingete vei frem til installasjon, og de har måttet lage design til to forskjellige arkitektkontorer. Årsaken er at det første hotellprosjektet ble slått konkurs på et tidspunktet da bygget ennå ikke var lukket. Det ble stående spøkelsesaktig i 18 måneder og medførte en vanskelig situasjon for Trysil og mange underleverandører. Redningen ble at byggekonsernet PEAB Norge kjøpte det halvferdige prosjektet og står nå som eier sammen med SkiStar Norge AS. Våren 2010 startet jobben med å gjøre hotellet ferdig – før jul 2011 var alt klart for åpning.

– Vi trodde for vår del at prosjektet skulle renne ut i sanden, men det gjorde det heldigvis ikke. Nå synes vi det er blitt veldig bra det vi har fått til. Design og farger passer veldig godt inn, avslutter Erik Utne.

Park Inn Trysil Mountain Resort

370 enheter – 197 rom/173 leiligheter

Utbygger: PEAB AS/SkiStar AS

Interiørarkitekt: Interiørplan A/S, Oslo, v/interiørarkitekt Anne Marit Bjørnstad

Leverandør tepper: Egetepper Norge A/S

Leverandør fliser: Bergersen Flis, Oslo

Gulvlegger: Bbm i Norge AS, Kurland

 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.