IFI logo
Se flere bilder
Maksimal hotelluksus med farger

Foto: Design Hotels

Maksimal hotelluksus med farger

Tenk om igjen, dersom du tror at nymotens interiørdesign og fornem hotelluksus er likt med minimalistiske, hvite rom, med noen danske designmøbler og en Philippe Starck-lampe. Fargene flommer over hos klodens designhoteller!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den som trodde at et trendy og luksuriøst interiør er det samme som ett hvitt og minimalistisk interiør, tar grundig feil. Designhoteller verden over pøser på med friske farger, malte og tapetserte vegger, og med store mønstre på gulv, vegger og tekstiler. 

Vi har latt oss inspirere av tøffe hoteller i Hamburg, energiske pastellfarger i Hellas, fantastiske hotellrom på Gran Canaria, Bali og Frankfurt, og lekre lounger i Berlin. Med mer!

Dongerihotellet

Hva får du hvis du krysser et hotell med en jeansforretning? 

Jo, et urbant, ungt og kosmopolitisk hotell, innredet i en leken stil med mye krom, dongeriblått og amerikansk populærkultur. 

Hotel 25hours Tailored by Levi's, ligger midt i Frankfurts kommersielle sentrum, nabo med det tyske hovedkontoret til Levi Strauss, og er innvendig designet av Delphine Buhro og Michael Dreher. De 76 rommene har størrelsene M, L og XL, og er alle innredet i nyanser av indigo og blått. Hver etasje har unike trekk fra et av årtiene mellom 1930 og 1980, med spesiell vekt lagt på rock ´n roll-æraen som er sterkt forbundet med dongeribuksene.

Se flere bilder
Dongerihotellet

Foto:

Hotel 25hours Tailored by Levi's, Frankfurt.

Med Bond på Bali

Med umiddelbar strandkontakt i Seminyak på Bali, ligger et ekstravagant hotell med bare fem gjesterom. Interiør og eksteriør er sterkt knyttet til hverandre takket være store glassvegger i fasaden, som viser frem de sterke fargeklattene og 60-tallets designikoner i interiøret. Designet er utformet av hotelleieren og designeren Melanie Hall, i samarbeid med Washington-baserte David Wahl. Her blandes ultramodernisme, 60-tallsretro og futurisme til en James Bond-inspirert cocktail. 

I bunnen av svømmebassenget er det dessuten et mosaikkbilde av en ung og vakker Marilyn Monroe.

Moteriktig møteplass

I et nabolag med mange restauranter, gallerier og boutiques, befolket av trendy og kreative mennesker, har interiørdesigneren Guiliana Salmaso fra Silvestrin og Salmaso i London, skapt en moteriktig møteplass i første etasje av hotell Lux 11. 

Med en japansk gourmetrestaurant, trendy kafé, avant garde-boutique, og spa-salong innredet i nyanser av blekt grønt og mørkt treverk står det knall rosa inngangspartiet frem som et utropstegn. Cerise fargen går igjen på fasaden, langs Rosa- Luxemburg-Straße i Berlin-Mitte.

En røff velkomst!

I de gamle havnekvartalene i Hamburg, som nå omvandles til urbane bystrøk, åpner i disse dager hotellet 25hours Hotel HafenCity. Interiøret i lobbyen er inspirert av havnemiljøet og rommer fraktkasser, tømmerplank, og stabler med orientalske tepper, slik de oppbevares i et lagerutsalg. Oppover i hotellet ser de forskjellige etasjene ulike ut, og her finnes en tradisjonell sjømannspub, 170 kahyttrom, egen brygge og et konferanserom innredet i en omvandlet fraktcontainer. Interiøret er designet av Stephen Williams fra Stephen Williams Associates, og Fabian Tank fra Eventlabs.

Fargesprakende på vulkanøya

Med utsikt over Playa del Ingles, Gran Canarias paradestrand, ligger Hotell Bohemia Suites & Spa, med 67 rom og suiter. Mørke og varme treslag som mahogni og oliventre harmonerer i interiøret med nyanser av gult, lilla og terrakotta, og binder det sammen med vulkanøyas solbrente natur. Designen er laget av sveitsiske Pia Schmid, en fremgangsrik hotellarkitekt.

Funky foajé ogkjendisrom

Frankfurts nattklubbskonge overvåket transformeringen av det gamle hotellet Henninger Hof til et lokalt møtepunkt og moderne tilfluktssted for designbevisste hotellgjester. Bak den anslående fasaden har interiørdesignerne Delphine Buhro og Michael Dreher skapt et populært vannhull med flytende grenser mellom foajé, lounge samt restaurant og bar. De syv etasjene med hotellrom har hver sitt eget fargetema som bestemmer kulør på tepper, tekstiler og tapeter. Alle rom er individuelt innredet og inspirert av en lokal kjendis.  

Moderne lamper fra Flos og møbler fra Snowcrash blandes med utvalgte vintage-gjenstander og tidløst miljø.

Pasteller og positiv energi

Midt i antikke Aten har designstjernen Karim Rashid fått helt frie tøyler til å lage et fremtidsrettet hotell. Hotellets eier, Dakis Joannous, er en entusiastisk samler av moderne kunst, som lar kunsten, blant annet Tim Noble, Sue Webster og Jeff Koons, rotere på hotellet. Sammen med Rashids pastellaktige lollipop-farger og organisk formede møbler blir resultatet elyseisk. 

Saftig rosa, appelsingult, grønt og lilla gir energi med en touch av frekkhet og lekenhet. 

Istedenfor vanlige "Vennligst ikke forstyrr"-skilt på døren finnes elektroniske kommunikasjonsløsninger der gjesten kan skrive egne beskjeder eller velge fra de forhåndslagde som for eksempel "Hei, jeg er singel. Vennligst kom inn!".

Design Hotels

Felles for alle hotellene er at de er medlem i organisasjonen Design Hotels, som på global basis markedsfører nytenkende, visjonære hoteller mot et designbevisst og pengesterkt publikum. Nærmere 200 hoteller i 40 land verden over har klart å komme gjennom nåløyet som medlemskriteriene utgjør, og kan i seg selv være en av severdighetene på reisemålet.

Se mer på www.designhotels.com

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.