IFI logo
Se flere bilder
Vinduet har slått seg

Foto: Espen Grønli og Jon Halvorsen/ifi.no

Vinduet har slått seg

Har et hus fra 1985. Nylig har det ene soveromsvinduet slått seg, og jeg får kun åpnet det 1-2cm. Kan dette repareres? Eller lønner det seg å bytte ut hele vinduet?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinduet slår seg fordi treverket i huset vrir og beveger seg, og akkurat dette er det ikke så mye å gjøre med.

Men det er heldigvis mulig å reparere det. Du er da nødt til å ta ut hele vinduet og så sette det inn igjen helt i water. Dette kan bli en stor jobb hvis bevegelsen i huset har vært betydelig, og du må nok da belage deg på litt puss- og malingsarbeid for å få det fint igjen.

Regningen for denne jobben blir nok rimeligere enn å kjøpe et helt nytt vindu, men du bør allikevel vurdere om du skal bytte det ut. Mange gamle vinduer har problemer med varmetap, og hvis dette er tilfelle kan det på sikt allikevel lønne seg å kjøpe nytt. Priser på et nytt vindu varierer mye etter størrelse og form på vinduet, så her må du nok bare ta en telefon til noen firmaer og høre med dem.

Hva du bør gjøre blir med andre ord en vurderingssak fra din side. Hvis det gamle vinduet fungerer fint er nok den beste løsningen å reparere det. Og hvis du er litt nevenyttig, kan du spare en del på å gjøre det selv. Men dersom vinduet uansett kan ha godt av å byttes ut, eller du ønsker litt mindre jobb rundt prosessen, er det nok kanskje bedre å bytte det ut.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.