Kategorier

Meny

Konto

Vinduet har slått seg

Har et hus fra 1985. Nylig har det ene soveromsvinduet slått seg, og jeg får kun åpnet det 1-2cm. Kan dette repareres? Eller lønner det seg å bytte ut hele vinduet?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vinduet har slått seg

Foto: Espen Grønli og Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinduet slår seg fordi treverket i huset vrir og beveger seg, og akkurat dette er det ikke så mye å gjøre med.

Men det er heldigvis mulig å reparere det. Du er da nødt til å ta ut hele vinduet og så sette det inn igjen helt i water. Dette kan bli en stor jobb hvis bevegelsen i huset har vært betydelig, og du må nok da belage deg på litt puss- og malingsarbeid for å få det fint igjen.

Regningen for denne jobben blir nok rimeligere enn å kjøpe et helt nytt vindu, men du bør allikevel vurdere om du skal bytte det ut. Mange gamle vinduer har problemer med varmetap, og hvis dette er tilfelle kan det på sikt allikevel lønne seg å kjøpe nytt. Priser på et nytt vindu varierer mye etter størrelse og form på vinduet, så her må du nok bare ta en telefon til noen firmaer og høre med dem.

Hva du bør gjøre blir med andre ord en vurderingssak fra din side. Hvis det gamle vinduet fungerer fint er nok den beste løsningen å reparere det. Og hvis du er litt nevenyttig, kan du spare en del på å gjøre det selv. Men dersom vinduet uansett kan ha godt av å byttes ut, eller du ønsker litt mindre jobb rundt prosessen, er det nok kanskje bedre å bytte det ut.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]