Kategorier

Meny

Konto

Vi skal ha tapet!

Eierne av dette badet var ikke i tvil, de ville ha tapet på sitt nye baderom. For mange er fliser mest aktuelt når badet pusses opp. Men sjekk her, tapet er et flott alternativ.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vi skal ha tapet!

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Helen Furu/ifi.no og Camilla Delbekk/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste våtromstapet skal ikke brukes på steder med direkte vannsprut, men kan brukes på vegger i våtrommets tørre soner. Det finnes noen vinyltapeter som anbefales til bruk i våt sone. Her ble det lagt fliser i dusjen og på gulvet og tapetsert på veggene. I våte soner kan man velge mellom fliser med membran, malingssystemer eller våtroms/veggvinyl.

Beholdt gammel vinyl

Ved tapetsering må underlaget være helt jevnt. På to av veggene ble den gamle veggvinylen beholdt, løs vinyl ble revet vekk og veggen ble sparklet jevn. Først flekksparklet, så helsparklet, med pussing mellom lagene. På to av veggene ble det satt opp gipsvegger for å bygge inn rør, så her ble gipsplateskjøtene og skruehullene sparklet før grunning og tapetsering.

Grunning

Veggen ble grunnet fordi tapetet var så lyst og gjennomskinnelig at fargeforskjeller på veggen bak ville synes igjennom. Her brukes en vanlig vannbasert heftgrunning som tørker til neste dag. Det anbefales å grunne hvis veggen har ulike underlag som suger ujevnt.

Tapetsering

Ett døgn senere var veggen klar for tapetsering. Fremgangsmåten er helt lik tapetsering i tørre rom, med unntak fra skjøtene og overgang mellom gulv og vegg.  I våtrom må tapetskjøter kaldsveises, det påføres en sveisevæske fra tube som forsegler skjøtene. I overgang mellom vegg og gulv kuttes tapetet noen cm over gulvet. Så smøres det på membran, en fiberremse festes og ny membran på toppen. Etter membranen har tørket monteres en gulvflis noen cm i overkant av der tapetet slutter.

NB!

I våtrom må man bruke både sparkelmasse og lim tilpasset våtrom, da sikrer man at de ikke påvirkes av fuktigheten i rommet. Vanlig sparkelmasse og lim kan løse seg opp i kontakt med vann og fuktighet.

Dette har vi brukt:

Våtromstapet: Atlantis P9510 - JOHN O. BORGE

Våtromsgrunning: Nordsjö Heftgrunn - NORDSJÕ

Lim: Casco våtromslim - NORDSJÕ

Sparkel: Nordsjö Sparkel våt - NORDSJÕ

Fliser vegg: Aquamatt Bianco hvit matt 20 x 20 cm - HÖGANÄS

Fliser gulv: AL 202019 str.20 x 20 cm - STOREYS

Glassbyggerstein: Vitrablok 1908 klar sandblåst - HÖGANÄS BYGGKERAMIKK

Dusjforheng: Turiform Sand - NORDISK FJER

Håndklær: Mallorca - NORDISK FJER

Innredning, håndkleholdere og kroker: IKEA

Kurver og vaser: ÅHLENS

Beis til servantskap og hyller: Herdins Lakkbeis farge Kirsebær, HERDINS

Rørleggerarbeid: Arild's VVS 41 21 65 85

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]