Kategorier

Meny

Konto

Vi liker blått best

Vi nordmenn liker farger. Blått er den absolutte favorittfargen hos både menn og kvinner. Men selv om du liker den svalende og beroligende fargen best, er det ingen dum idé også å utfordre med litt mer kraftfulle farger i interiøret.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vi liker blått best

Foto: Fargerike

Da fargehandlerkjeden i fjor kjørte en stor undersøkelse om folks syn på farger sammen med Norstat, svarte 23 prosent av kvinnene og 31 prosent av menn at blå er deres favorittfarge. 

Kvinner liker mange farger

Blant de spurte kvinnene er det mange farger som blir trukket frem som favoritter. Lilla er en god nummer to, og utgjør yndlingsfargen til 13 prosent av de spurte, etterfulgt av rød (elleve prosent). 

Lilla har ikke samme appell til menn, så her er det rød (ti prosent) og grønt (åtte prosent) som følger på de andre pallplassene.

Dele på Pinterest Kvinner fordeler seg på langt flere farger enn menn.

Kvinner fordeler seg på langt flere farger enn menn.

Fargekart med fokus på farger

Da Fargerike i sommer skulle lansere et nytt fargekart for interiørfarger, ble preferansene tatt i betraktning, samtidig som teamet ønsket å utfordre folket til å tenke litt utradisjonelt og la oss leke, tørre og våge å leve med farger vi liker og kler.

- Vi ser en tilbøyelighet til større fargebruk, frodige hjem og større trygghet på personlig stil. Det var derfor viktig for oss å få frem et fargekart hvor vi viser både farger og litt utradisjonell fargebruk, sier Tale Henningsen, kreativ leder hos Fargerike.

Resultatet er et kart med 64 farger inndelt i elleve fargefamilier, som vil kunne passe til et hvert hjem. Her er både fargesterke og nøytrale farger representert, da dette begge er retninger som har en viktig funksjon i dagens trendbilde.

Dele på Pinterest Fargen Isfjord er en dempet og behagelig veggfarge som går godt i kombinasjon med kraftigere kulører.

Fargen Isfjord er en dempet og behagelig veggfarge som går godt i kombinasjon med kraftigere kulører.

Dele på Pinterest Stemor er en annen dempet variant for de som tør å tenke litt utenom den vanlige, nøytrale boksen.

Stemor er en annen dempet variant for de som tør å tenke litt utenom den vanlige, nøytrale boksen.

Mer informasjon

Fargerike

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]