Kategorier

Meny

Konto

Velg miljøvennlig parkett

Visste du at flere norske forhandlere selger parkett som er lagd av utrydningstruede treslag fra regnskogen?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Velg miljøvennlig parkett

Foto: Produsentene

Og at tømmerhugst er en av de viktigste årsakene til at regnskogen ødelegges? De fleste nordmenn er fullstedig klar over hvilke dramatiske konsekvensene ødeleggelsene av regnskogen vil få, men de færrest vet hvordan de kan stoppe det.

Bort med tropisk parkett!

- Forbrukeren har stor makt og en unik mulighet til å påvirke utviklingen i riktig retning ved å etterspørre miljøvennlige tresorter og bevist velge bort alt tropisk tømmer, sier leder i Regnskogsfondet Lars Løvold. Hvis etterspørselen reduseres, vil forhandlerne bli nødt til å satse på andre varer, og importen til Norge vil avta. Det er nemlig fult mulig å få parkett som er mørkt og eksotisk uten at det stammer fra regnskogen.

Ask Cognac fra Tarkett

Tarkett har for eksempel i disse dager lansert en helt ny type parkett som er et fullgodt alternativ til tropisk treverk.

- Vi har gjennomfarget en parkett av lysere ask slik at den har fått en dyp og fin farge som kan slipes og lakkeres på samme måte som vanlig parkett, sier Bodil Vassli hos Tarkett. I tillegg har vi overflatebehandlet den med Proteco Lakk, som gir en svært god slitestyrke samtidig som den gode trefølelsen bevares. 

Hvem snakker sant?

Et stort problem er at enkelte forhandlere gir uriktige opplysninger når kunden spør om hvor treverket kommer fra.

- Ofte sier de at treverket dyrkes på plantasjer, eller tilfredsstiller ulike sertifiseringsordinger som i mange tilfeller ikke viser seg å stemme, sier Løvold. En undersøkelse utført av tre forskjellige miljøvernorganisasjoner viste at så mye som 20 av 65 undersøkte byggvareforretninger hadde regnskogstømmer godt tilgjengelig i butikken.

   

- Som en tommelfingerregel bør du derfor være særlig oppmerksom på mørke treslag med navn som Merbau, Kampas, Jatoba, Anglique, Bilinga, Doussie, Meranti eller Iroko. Hvis de i tillegg ligger i øverste prisklasse, er det grunn til å mistenke at de kommer fra regnskogen. 

Disse fører produktet:

Tarkett, tlf: 32 20 92 00

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]