Kategorier

Meny

Konto

Vegg-til-vegg teppene er tilbake!

Vegg-til-vegg teppene hadde sin storhetstid på 80-tallet. Så skulle alle ha parkett og teppene ble byttet ut.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vegg-til-vegg teppene er tilbake!

Foto: Produsentene

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag ser vi at vegg-til-vegg teppene er på full fart tilbake igjen, men denne gangen bare i utvalgte rom.

- Folk vil ha både parkett og laminat, vinyl, klinker og tepper i hjemmene sine, sier Per Ottar Knutson i Danfloor. Stikkordet er variasjon. De heldekkende teppene legges gjerne på soverommet, barnerommet, kontoret eller i "stue nr. 2". Tepper gir en lunhet og varme som du ikke kan få med noe annet gulvbelegg. I tillegg er det godt for kalde føtter og små barn som leker og oppholder seg mye på gulvet.

Bedre inneluft med tepper

Det er en stor misforståelse at tepper er "urenslige" og kan gi allergier og astma.

- Faktisk er inneluften i et rom med tepper mye bedre enn inneluften i et rom uten tepper, sier Jens Mark i Egetepper. Støvet virvler ikke rundt i rommet men bindes i teppet til det støvsuges. Så lenge du støvsuger med jevne mellomrom og teppet er av god kvalitet vil inneklima bli bedre med et heldekkende teppe.

Tips til teppekjøpet:

. Sørg for at du kjøper et teppe som tåler den belastningen det utsettes for. Et rom med mye trafikk stiller andre krav til teppet enn et rom med mindre trafikk.

   

. Når du velger farge på teppet kan du "manipulere" rommet til å virke større eller mindre. Et lyst teppe gjør gulvet stort og luftig, mens et mørkt teppe vil gjøre det mer intimt.

. Men husk at skitt og støv vil synes bedre på lyse tepper enn på mørke tepper.

   

. Teppene bør støvsuges én gang i uken, og tørrenses et par ganger i året etter behov. Best rengjøring får du ved å benytte et elektrisk drevet, roterende munnstykke på støvsugeren. Spør hos din forhandler.

    

. Vegg-til-vegg tepper kan legges i aller rom bortsatt fra steder der det er mye vann i omløp, som for eksempel kjøkkenet, vaskerommet, toalettet og entreen.

Teppebo på Bryn har et eget team av profesjonelle leggere som kan hjelpe deg med å fjerne/legge teppet hvis du ikke vil gjøre det selv. 

Disse fører produktet:

Egetepper, tlf: 22 51 63 00

Teppeabo, tlf: 22 64 86 40

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]