IFI logo
Se flere bilder
Vedlikehold er væravhengig

Foto: Jordan

Vedlikehold er væravhengig

Dårlig vær, eller for fint vær, er ingen unnskyldning. Den som eget hus eller hytte har alltid noe å finne på. Verktøyleverandøren Jordan serverer på sine nettsider gode råd om hvilke oppgaver som egner seg for ulike værtyper.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem har vel ikke hørt utsagnet at «Det finnes ikke dårlig vær – kun dårlige klær»? Også når det kommer til å ta vare på eget hus og hytte, gjelder den samme tesen. Enkelte oppgaver utføres best i en spesiell værtype.

Verktøyleverandøren Jordan har levert utstyr for vedlikehold og oppussing til huseiere i Norge siden 1837, og har god kunnskap om hvilket vær som egner seg for fasadevask, maling og beising og andre gjøremål som bevarer de store verdier fast eiendom representerer. På sine nettsider gir de råd om vedlikehold som passer værtypen der du er.

Kom igang og bli ferdig!

– Det er bare å velge arbeidsoppgaver etter været. Kom i gang og husk at riktig verktøy er mer enn halve jobben, sier Heidi Amundsen, produktansvarlig i Jordan.

Nå er det sesong for vask, vedlikehold, oppussing og maling både utendørs og innendørs, med lange dager, godt lys og god tørk. På nettsidene til verktøylevererandøren finnes en lokal værmelding, koblet til hvor du bor, og en anbefaling om oppussings- og vedlikeholdsoppgaver som lar seg gjøre i ulike værtyper.

Se flere bilder
Velg oppgave etter værforholdene!

Foto:

Velg oppgave etter værforholdene!

Ikke glem forvasken

– Det er noen viktige ting du bør tenke på for å få et topp resultat med minst mulig slit, sier hun.

Alle flater som skal oljes, males eller beises må være tørre og rene. All løs maling må fjernes før du går på med ny.

– Og kanskje viktigst: Vask alltid før maling! Grundig vask og rengjøring er helt avgjørende for et godt sluttresultat. Da får du malingen til å sitte, du får en jevn farge uten skjolder og overflaten blir glatt og værbestandig. På denne måten tar du vare på verdiene dine og kan vente mange år til neste vedlikehold, avslutter hun.

Se flere bilder
Dårlig vær, er godt vaskevæer!

Foto:

Dårlig vær, er godt vaskevæer!

Vedlikehold ved værtyper:

Overskyet: Oppholdsvær gir mange muligheter for å male eller beise hus og gjerder eller olje terrassen. Overskyet oppholdsvær er det aller beste været å male i utendørs.

 

Regn: Regn er perfekt vær for vasking av terrasse og utvendige vegger. Da får du hjelp av regnet til selve vasken og du får naturlig avskylling.

 

Solskinn: Oppholdsvær med sol er bra vær for utendørs maling og beising. Det er godt lys, sola varmer og malingen tørker bra. Stå i skyggen og mal, og gå etter solen rundt huset. Eller mal innendørs!

Mer informasjon:

Jordan

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.